irsta




Irsta är sig likt. Hemma tills på måndag.



Fint.



xx

i'll just eat fruit on your doorstep.



Kom nyss hem från Chalk Farm och Barfly där vi sedde Underground Heroes. Mehehe det sista jag sa innan jag gick ut ikväll var att jag skulle komma hem tidigare än igår för jag hade micket att göra.

Mehehehehehehe osv.



Ok, nu följer en eh, vi kan kalla det lista över saker ni behöver veta.


1) Igår efter att Johnny Flynn hade spelat klart (och jag storgrät* vid baren på Electric Ballroom) sprang plötsligt någon med ytterst vassa armbågar in i mig. Smärtfullt blåmärke idag, men igår blev Stina bara väldigt sur. Killen ursäktar sig så micket och något** förvånad inser jag att jag känner igen honom. Det var ju TOM STURRIDGE iförd svart och vit-mönstrad kavaj!!!  

* undrade förvirrat vart Siri hade tagit vägen

** extremt


Tom är ju då Veronicas ex-fave, och en av dem som anordnade Lyric Lounge som jag och Veronica var på när vi bland andra sedde Johnny (<33), Fred, Robert Pattinson osv. Snabb google-sökning visar att Tom ser micket mystisk ut på 95% av alla bilder. Inser nu att det är för att han brukar planera att springa in i små flickor som är ca en halvmeter kortare än honom!!! (Alla "han såg dig förmodligen inte"-skämt undanbedes............) Här följer en mystisk bild på Tom:






2) Underground Heroes... Alltså var börja? Antingen så satte Holy Fuck och Johnny en väldigt hög standard på spelningar eller så var de bara dåliga. Vet inte vad sångaren höll på med (förmodligen hade han satt sig ner och funderat på hur han skulle kunna vara så dryg som möjligt) och låt mig inte ens börja prata om publiken...

 Åldersgräns var 14+ och då behöver alla som är 14-16 ha föräldrar med sig. Jesus Kristus. Massa små mumintroll som köpte läsk i baren (ja på riktigt) och inte fullt så många muminföräldrar. Marie och jag stod och skrattade åt allt medan vi filosoferade över vad vi gjorde där. De spelade i alla fall Brixton Stories och det var den enda låten vi kände igen. Fail. Tur att det inte var dyrt i alla fall.


[Här tänkte jag langa video på Underground Heroes som spelar Brixton Stories men beslöt mig för att  bespara er detta lidande. I samtliga videor på youtube är det fullt av såna små 14åringar som ska "mosha" och göra stagedives och jag vet inte vad. Samt har sångaren en synnerligen tveksam frisyr och den snygga gitarristen har ej tagit av sig tröjan.]




3) Ungarnas klasser ska sätta upp Grease. Micket drama angående detta. Alla ungarna mobbar varandra och bråkar om vem som kommer vara bäst. Isabelle ska vara Miss Lynch och hon är nu förtvivlad över att hon inte kan göra en "posh American accent". Jag föreslog youtube. Katie fick ingen roll så hon ska vara i kören. Katies bästis Lucy ska vara Frenchy och det kan vara den bästa castingen jag någonsin har varit med om. Om jag inte skulle ha hand om mina tvillingar skulle jag välja Lucy. Hon är bäst.

Dock har följande klagomål uppfattats: a) Lenamist ska vara Sandy. Tydligen var hon "inte ens top 5" när de hade auditions. Personligen vet jag inte ens vem Lenamist är, så jag är övertygad om att hon passar bra. b) Dåligt manus. Det är alldeles för kort och de har klippt bort stor delar. (Med tanke på att de måste göra det barnvänligt så är jag förvånad att de över huvudtaget fick ihop en musikal...) Ska bli micket spännande att se hur detta slutar ehehehehe.



4) På senare har tuben svikit mig något fatalt (och då syftar jag inte ens på priserna som är en letdown om något).
- Ex 1. Förra helgen stängdes Piccadillylinjen mellan Wood Green och Cockfosters. Klart att de ska bygga precis den helgen då jag för en gångs skull inte hade tid att åka buss. Suck.
- Ex 2. Igår när hem från Johnny var Victorialinjen avstängd mellan King's Cross och Walthamstow. Liksom vadå?
- Ex 3. Idag vägrade Victorialinjens tåg återigen gå från King's Cross.

Förstår inte hur detta plötsligt kommer sig. Min tillit för Piccadilly- och Victorialinjerna är lite stött i kanten nu. Ok att Victoria har varit stängd vissa helger för reparation men Piccadilly är ALDRIG det. Ack, vart är världen på väg?? Snart kommer det väl bli som Circlelinjen som är mer avstängd än inte.








Känns som att sova är en bra idé. Imorgon är det fredag och fredagar innebär HELG och HELG innebär att livet är bra och jag vill inte sova när livet är bra. Alltså bättre att sova nu.

God afton



xx

upstaged by a flying balloon that says 'birthday girl'...



Hemma från Electric Ballroom. Vet inte vad jag ska säga. Stort soligt leende hela vägen hem trots att Victoria-linjen var avstängd mellan King's Cross och Walthamstow. Johnny är så äckligt söt. Ingen kommer orka lissna när jag pratar om honom längre för superlativen kommer att hagla tätt.


Nu sova. I morgon Highbury & Islington.
På kvällen Underground Heroes i Chalk farm.

Orkas det med, undras.



xx

la la laa



Huhuhu vad ska Stina göra idag månntro??




KANSKE SE JOHNNY FLYNN??







 

LA LA LAA LIVET ÄR BRA.



xx

well i left home three days ago


Senaste tillskottet i min fotosamling som går under namnet "Bilder som är så suddiga att man icke kan se vad de föreställer (men frukta icke, det finns skyltar under som talar om det)". I brist på sommarjobb så kommer den under sommaren 2010 att ställas ut i Vasaparken med inträde för det högst blygsamma beloppet av 5 kronor. *entreprenör*







I söndags var vi vid Northumberland Square någonstans vid Angel. Det var Bandstand Busking, vilket innebär att några band spelar några låtar för gratis pengar. Huhuhu me gusta. Som tur var fanns det även träd där (=skugga). Fruktansvärt varmt. 25 grader och inte ett moln.

Sedan gådde vi ner mot Brick Lane och Rough Trade. INTE kul. I sån värme ska man ligga på en luftmadrass (helst med en cola i handen) och flyta runt någonstans på Mälaren (helst typ vid Östra Holmen eller Sanda), definitivt inte promenera långt inne i centrala London. Tips från mig till dig liksom.

Hur som helst råkade jag hitta en present till mig (Till Stina Från Stina) på Rough Trade. Den är fett söt. Sprang även efter någon som liknade Johanna väldigt micket. Skrek "Johanna! Johaaanna? JOHAAAAAAAAAAANNNNNNAAAAAAAAAA?!!?!" osv. Antingen så var det inte det eller så kanske värmen hade slagit ut hennes trumhinnor, haha!




Northumberland Sq och min älskade flaska som vanligtvis brukar innehålla vatten:






Pappan i familjen här är högst intressant. Han bor inte här men han dyker upp lite då och då. Han dök upp för ungefär 20 minuter sedan och sa att han hämtar ungarna och lagar mat så jag är ledig fram till 18.00. YES.



xx

holy fuck



God afton. Kom nyligen hem från Charing Cross. Marie och jag såg Holy Fuck. Kan inte påstå att jag hade så stora förväntningar på dem. De gör nån form av electronica och jag hade aldrig varit på någon spelning utan sång så jag tänkte mig att det skulle vara lite tråkigt sådär.

ACK så fel. JESUS KRISTUS. Efter halva konserten hade vi dubbat den till Bästa Spelningen 2010. Inte nog med att bandet var massa bra och allt annat än tråkigt, fantastisk ljusshow och än bättre publik. Alla dansade nonstop i över en timme. Wunderbar.

Vi gick förvirrade därifrån och försökte förstå vad som hänt. På vägen träffade vi bandet som stod och sålde merch så passade på att lovorda både skiva och gig. Hur ska Johnny kunna slå detta på onsdag??



xx

eh?



Sämsta slutet på Lost, va.




xx

hittad



Finns det någon som på allvar följt Lost sedan det började?? Slutade personligen kika efter att Charlie dog. Känner dock att jag MÅSTE veta hur fanskapet slutar så kikar nu på sista avsnittet. Vissa av oss orkade ju icke gå upp kl 05.00 för att se det samtidigt som det sändes i USA. Snällt tänkt av BBC eller vilka det nu är som visar det dock.


Massa nya personer som jag inte känner igen så var lite oengagerad i mitt tittande, men sedan började det dyka upp gamla karaktärer! Typ Charlie!! YAY. Han är bäst. Tänker inte förstöra för alla som inte har sett det dock. Jag återkommer.



xx

present



Fem nya låtar av Johnny. Önskar att jag kunde krama den som la ut denna spelare.

Johnny Flynn - Been Listening by cooperativemusic1 xx

liverpool är sällan bra mot luton



Helg är alltid fint. Igår träffade Marie och jag Siri, Carro och Amanda i Regent's Park efter många om och men. Lyckades ju naturligtvis hoppa av buss på fel sida av parken och fick promenera långt i mörkret. De hade även sällskap av en tjej som heter Victoria och så hade de hittat nån kille som hette Stan. Han kände till konspirationsteorier om ungefär allt. Hahaaha.


Idag är en ekonomisk dag. Skulle shoppa lite åt Johnnys namne (dvs Veronicas far) så promenerade ner till Archway. Det är bara 4 km men med denna värmebölja och alla uppförsbackar tog det på krafterna. Hemvägen var micket bättre för nedförsbackar och så var det lite svalare, hahahaha.

Är i skrivande stund hemma och myser i min säng. Inte varje lördag man är det. Sparar dock pengar till nästa vecka. Och vilken vecka det kommer bli. Jesus Kristus. Spelning måndag, onsdag, torsdag - varav en med den fantastiskt underbare Johnny Flynn. För att inte tala om HELGEN då. Kan inte bli måndag snart nog!


Imorgon ska jag leka med Marie i Angel om jag inte minns fel. Hoppas det är lite svalare då. Nu ska jag roa mig med The Sims eller nåt annat vettigt.



xx

uhu



Erkänner att jag sedan jag begav mig till London har börjat följa ett antal tv-serier. Man har ju så micket tid på kvällarna när man är för fattig för att gå ut och sådär. Idag fredag, vilket innebär att jag har kikat på Greys Anatomys säsongsavslutning på 2 h. Alltså JESUS KRISTUS vilket avsnitt.

Ska nu ut i solskenet och återhämta mig. Ipoden och colan följer med.




xx

åh nej



Det är 25 grader ute och massa solsken. Klockan är 09.10. Känner att denna dag kommer bli extremt jobbig. Gömmer mig inomhus och kikar tv. Behöver skugga innan eventuell vistelse utomhus. Tra lala lilla molntuss, kom hit ska du få en puss.



xx

been listening



Känner att det var relativt länge sedan jag förpestade er tillvaro genom att prata om Johnny Flynn. Han ställde in två spelningar pga sjukdom här i veckan.
"ÅH NEJ JAG SKA JU SE HONOM PÅ ONSDAG!!! " och nervsammanbrott osv. Men denna dag bjöd på goda nyheter i diverse former.

Dels så är Johnny ungefär frisk. Lycklig. Sedan visade det sig att man kan lyssna på korta bitar av fem låtar från nya skivan på last.fm. Naturligtvis lyckades jag göra ett helt hönshus av en fjäder och mitt stackars nervsystem fick nog och stängde ner för säsongen.

Alltså hans första skiva A Larum är en av de bästa skivorna jag vet. Den är så bra att jag spelar den varje dag när jag skjutsar och hämtar ungarna. Lissnar på den jämt. Kommer behöva köpa ett exemplar till innan jag åker hem eftersom skivan kommer vara utsliten vid det laget. Frågan är hur han ska kunna leva upp till denna standard. Hade mina tvivel om att lissna på dessa klipp, för hur skulle jag kunna bli något annat än besviken??


Efter några ögonblick av ångest lyckades jag förmå mig att klicka och här följer en slutsats: Tvivla aldrig på Johnny. Johnny vet och Johnny kan. Fem bra låtar. Blir det inte 7e juni snart??









xx

riding the northern line



I går lyckades Marie övertala mig att följa med och se Real Estate. Hon lovade att de skulle vara bra och oftast så har hon rätt så jag slog följe med henne till Cargo vid Old St.

Första bandet hade en sångare som mest sprang omkring ute i publiken. Vid ett tillfälle sprang han till och med ut ur rummet. Micket förvånad dörrvakt där. Andra bandet hette ungefär Ganglians. Bra band. Stina gillar. De saknade dock sin bassist så antar att vi fick lite udda versioner av låtarna.

Medan de fipplade med instrumenten innan så frågade jag om det var Real Estate. "Jadå" svarade Marie. En halvtimme senare utbrast hon förbryllad "Jag känner inte igen en enda låt..." Killarna bakom stod och pratade och lät ytterst fundersamma. "Nah mate, got to be a different band yeah?" Fast med accenten lät det mer som "Nah mate, gohta bia diffrent bänyeh?"

Visade sig att killarna hade rätt. Efter dem kom Real Estate. Marie kunde denna gång alla låtar. De var också bra. Fast lite tråkiga. Fast det kan vara för att jag var extremt trött och hade ont överallt och ville hem och sen visade det sig att vi inte alls hade missat första bandet som vi trodde. Haha fail.

Det absolut bästa under kvällen var ett par som var på sin första date eller nåt. De pratade och pratade (snarare skrek under låtarna) och alla stirrade argt på dem. De drack mer och mer och till slut var de mindre nyktra och dansade vilt. Även kul att de inte hade aning om vad det var för band som spelade samt att han gillade henne micket mer än vad hon gillade honom.


Ett mästerverk värt att ställas ut:







Värt inlägg. God afton



xx

tystnad



Hmmm min älskade dator Pikachu har under en längre tid varit micket olycklig med situationen. Virusprogrammet hittade ingenting så jag konfererade lite med Johan. Han sa "installera drivrutin blabla". Fattade ingenting men datorn är nu återigen en micket lycklig själ. Dock fungerar icke hörlurarna så det är ovanligt tyst ikväll.




EDIT: Efter många om och men fungerar hörlurarna (har ingen aning om hur det hände) och jag har blivit pålurad att installera IE 8. Fick först ett regelrätt raseriutbrott när det hoppade upp rutor och grejer hela tiden. När jag kom på hur man inaktiverade dem blidde jag micket glad. Känns som att IE och jag kan bli vänner ändå.


Nu följer den obligatoriska "yes datorn funkar-bilden":





Tusen tack Johan!



xx

ticket to ryde



Fick leverans till "Ralph" idag. Killen kunde ej uttala pappas namn.


"Eh, han är inte här..."

"Vet du när han kommer att vara här?"

"Alltså... Han bor i Sverige..."


Man behövde visa ID men till slut lyckades jag övertala killen att jag är Ralphs dotter ("kolla vi har samma efternamn") och att biljetterna var till mig och min syster ("men kolla, jag vet ju datum, plats och vilka som spelar"). Till slut sa han "JA OK DÅ" och såg mest glad ut att få gå iväg.





xx

9 - NEMO SALTAT SOBRIUS



eller??



i was hanging out with louie in the shooting gallery
when the news got through to me about you and jeremy.
pat on my back and a swig on my brew,
you're still my friend, it's impossible to hate you.
cradle to the grave - i hope we always misbehave.
people let us down and then they rain on our parade.
girls we love leave when we want them to stay
like today
remember what joey say


running with believers,
no time for fever
and i haven't got time for you either,
with your sticks n stones, sticks n stones 
i take em all on my own




xx

skadeglad




HAHAHAHA alltså förlåt men jag kunde inte hjälpa att jag skrattade rakt ut när jag läste detta.




Sedan tyckte jag synd om honom. Kan ingen med samma pussel skicka reservdel??









XX

kulturell



Ack, så trött man kan vara. Jobbigt med helg.

I fredags lekte jag med Siri och Johanna i Highbury & Islington. Först besökte vi en park. Den var fin. Eh. Sedan gådde vi till Buffalo Bar. Träffade andra svenskar och döm om min förvåning när kvällens dj börjar spela Håkan fucking Hellström. Inte ens i London slipper man ifrån honom!! VAD ÄR DETTA? Visade sig att nyss nämnda dj var svensk. Logiskt och bra.







På väg hem så tänkte jag byta buss i Muswell Hill. Ett tjejgäng kommer springande och säger att BUSSEN KOMMER INTE. Åh nej vad trevligt. Snart visade det sig att dessa tjejer alla bodde åt samma håll. Några bodde på vägen mot Bounds Green, men en bodde på samma gata som jag och två bodde på en anslutande gata. Haha, yayyy nya vänner, grannar och promenadvänner. Hysteriskt roliga och de föreslog att vi alla skulle ut nästa helg.



Igår bestämde jag mig för att vara kulturell och utvecklas som människa blabla. Tog sikte på British Library vid Euston. De har just nu en utställning av gamla kartor. Älskar att kolla på kartor och jämföra hur saker förändras. Som jag och Johanna kom fram till härom veckan så är det ju dock mest intressant att se kartor över saker man känner igen. Typ Västerås, Sverige eller ja London. Såg en karta över Europa där "Westeros" var utmärkt och en annan där allt stod på latin så där stod det minsann Arosia. Mårten hade klickat på "gilla" på Facebook.







Det absolut bästa var souveniraffären. Älskade ungefär allt. Men höll i pengarna eftersom jag i London redan har lyckats införskaffa en gammal stjärnkarta över norra stjärnhimlen och en annan gammal karta över London.

Sedan strövade jag längs Tottenham Court Rd och Oxford St till Hyde Park för att vänta på Marie. Hade nog lite för roligt i fredags för slutade med att vi pickenickade i parken tills vi begav oss hemåt eftersom vi inte orkade mer. Rätt tidig kväll, hah.



Denna dag träffade jag Marie vid Trafalgar Square. Vi åt pizza vid Leicester Square och sen promenerade vi upp till British Museum för att vara mer kulturella och utvecklas som människor osv osv. Älskade utställningen om indianerna. Sedan blev jag lite lycklig när jag insåg att de hade ett rum med mumier. På min lista "SAKER SOM JAG VILL SE PÅ MUSEUM" står mumier precis under dinosaurieskelett. (Detta innebär att jag har sett allt på listan nu eftersom den endast uppgick till dessa två saker)







Måste dock påpeka att det var något makabert med ett rum fullt av turister som gick runt och kikade på döda människor. Över huvudtaget så är hela muséet lite obehagligt. Det är som ett enda stort monument över alla prylar som européer har stulit från andra länder. Hela Egyptens kultur bland annat, kändes det som. Sen surar de över att egypterna vill ha tillbaka saker som tillhörde deras förfäder... Förslavade Afrika, invaderade Australien och Amerika och dödade ungefär alla som bodde där innan . Alltså förlåt, jag kan inte vara stolt över Europas historia.

Fika och promenad upp till Camden innan spöregnet övertalade mig att ta bussen hem. Fin helg. Inte fin frisyr.








xx

dimanche



MJAUW helg och fint väder. Igår sprang alla runt i cerisefärgade kläder i Hyde Park. Micket mystiskt tills vi upptäckte att flaggorna (se bild i förra inlägget) hörde ihop med denna klädsel och någon form av tillställning med mottot "walk the walk". Intressant.


I övrigt morgontrött. Ska försöka finna en buss.



xx


somliga går i trasiga skor



Fann min kamera.

Innebär att ni får ett bildspel med den högst kreativa titeln: BILDER FRÅN SENARE TID



A moment in time: Nya skor






Johanna och jag åker buss när det regnar






Haha, ja gör!





Marie och jag pickenickade i Hyde Park. Lägg märke till att de reser flaggstänger i bakgrunden.






Mystisk_tjej90





Just nu har de ställt ut 250 målade elefanter över hela London för att uppmärksamma och samla in pengar till den stackars asiatiska elefanten som är utrotningshotad. Denna står på Old Quebec St eller nåt. Söt.






Känner att det tar några år att langa bilder så det är allt jag har tålamod att fixa. I morgon blir det promenad längs Themsen från Waterloo med Marie. Ska hålla utkik efter elefanter!! FREDAGGG.


xx

THE TORCH I HOLD IS ALWAYS A-FLAME





did you learn just how i loved you,
did you see how far i've been?
would you meet me in an hour?
i could tell you what i've seen...

johnny flynn - cold bread




 




Taggar för Hop Farm Festival!! Kolla in denna line-up!! (Ni får även gärna beundra mina hjärtan och sådär) Kan tilläggas att detta endast är lördagen. LOVELY!










Min pappa är även bäst. Jag lovar. Det finns många bra människor (talar av erfarenhet eftersom jag råkar känna en hel del av dessa) men ingen är riktigt lika bra som han tror jag.





Är vi släkt eller?


xx


my little sister just discovered rock'n'roll



Den lilla grodan Frodo skickade arg kommentar och gnällde om att jag inte hade uppmärksammat hennes födelsedag på bloggen. Observera att jag istället valde att spendera 20p på henne genom att skicka sms mitt i natten. Dessutom vägrar alltid den lilla snorungen spela patiensduell med mig på MSN när jag har som mest tråkigt.

Men ok då. Här följer en underskön bild på Friday som imiterar en staty. GRATTIS PÅ 17-ÅRSDAGEN!!








ehe

xx

MJAU



Fick nyss världens chock.

Såg bara svansen på en katt försvinna in i ungarnas rum så jag antog ju att det var Ruby även om nyss nämnda svans var väldigt fluffig. När kattfan kom ut igen fick jag en mindre hjärtattack. Den var svart och vit, micket stor och micket fluffig. Den blidde dock lika rädd för den sprang ut - fort.

Har nu stängt alla dörrar för med alla prylar som familjen har så kommer ju katten lyckas gömma sig någonstans och bli kvar i huset. Hemska tanke. Katter är söta, men de får gärna bo i ett annat hus än mitt.

I övrigt lever jag.



xx


we hate the kids



I wanted to believe in rock'n'roll stars
I wanted to believe in contemporary art
I wanted to aspire to a higher path
But there's no higher path



Vi sedde The Indelicates på Buffalo Bar igår. De var bra. Fast de spelade bara nya låtar vilket inte var så kul. Men 5 pund väl spenderade i alla fall.

Under dagen besökte vi diverse ställen som bland annat Angel och Rough Trade på Brick Lane och sådär. Vi åt även pizza i en park och kikade på folk som sprang. Bra lördag.

Nu när iTunes har bestämt sig för att inte förstöra mitt liv ytterligare ska jag lägga in lite musik på ipoden och sedan ut och promenera. Bra söndag med.


xx

when i say "hip" thou shalt not say "hop"



Slutade med att jag och Marie halvsprang till tuben och begav oss till Tooting efter att jag slutade jobba vid 8. Vi misstänkte starkt att vi inte skulle komma in eftersom vi var lite sent ute för gratisspelning. Men vi hade tur. Missade de andra banden men vi fick se Dan le Sac vs Scroobius Pip. OJOJ vad dans det blev. ALLA dansade. Om vi hade varit på någon klubb hade jag inte klagat om de hade spelat hela kvällen.


Hade tänkt langa officiella videon men det var visst inte albumversionen och eftersom den är bäst får ni lite tråkig video. Underbar låt dock.

Thou shalt not think that any male over the age of 30 who plays with a child not their own is a paedophile... Some people are just nice.







Ekonomisk afton. I morgon håller vi oss i trakterna kring Highbury & Islington och Stoke Newington. The Indelicates på Buffalo Bar på kvällen. Yayyyy!!



God natt mina vänner


xx

thou shalt not fall in love so easily



Fredag fredag freeeeeeeedag.

Lycklig.


Har lyckats döda iTunes (den säger att filer fattas??) så laddar ner det nuu. Ska snart till Camddddddden och träffa Marie. Hon har ju varit i Österrike i två veckor men nu är hon tillbaka.


Dan le Sac vs Scroobius Pip spelar för gratis pengar i Tooting idag. Seriöst liksom, Tooting? Var i helvete ligger det då? Södra London är inte min starka sida om man säger så. Tack gode Gud för Victorialinjen. 22 min från Finsbury Park till Stockwell. Gillar.




THE BEATLES... WERE JUST A BAND!
LED ZEPPELIN? JUST A BAND.
THE CLASH? JUST A BAND.
OASIS? JUST A BAND.


THE NEXT BIG THING?

IT'S JUST A BAND




taggar.


xx

en val



Kikar på BBCs valvaka. Ska bli intressant att se vilka som vinner. Uppdatering till folk som kanske inte har så stor koll: Storbritannien har ju alltid haft två stora partier; tories - de konservativa och labour - typ socialdemokraterna. Men på senare tid har även Liberal Democrats blivit rätt stora och man räknar nu med tre stora partier.

Lib Dems kommer inte att få flest röster men man räknar med att inget parti kommer att få majoritet så frågan är vilka två partier som ska bilda regering. Labour med Gordon Brown i spetsen har ju makten nu men folk är missnöjda eftersom UKs ekonomi är i riktigt dåligt skick. Å andra sidan är de rädda för David Cameron och tories eftersom de är oroliga att det ska bli som under Margaret Thatcher.

De har ju något mystiskt system här som kallas First Past the Post. Det innebär att varje valkrets röstar fram en representant till riksdagen. Vi tillhör Hornsey & Wood Green och här kommer troligtvis Lib Dems att vinna. Teoretiskt sett är det alltså möjligt att ett parti får flest röster nationellt sett, men ändå får väldigt få platser i riksdagen eftersom de bara får platserna i de valkretsar där de får majoritet.

Än så länge har bara 3 resultat kommit in så det återstår 647 men generellt sett så lutar det tydligen åt ett uppsving för tories. Ungefär samma sak som hände i Sverige när Alliansen fick makten för fyra år sedan. Snart val i Sverige också. Fast där har jag absolut ingen koll på vad som sker så får läsa på lite när jag kommer hem.

Återkommer när jag har mer att delge.



xx

i cannot say, and will not say...



Overkligt.

Tänker på vän med familj som absolut inte förtjänade denna tragedi.



tänder ett ljus för er


xx

kick him out, kick him out, KICK HIM IN THE FACE!!



Slut på långhelg.


Shoppade lite mer idag. Kändes micket ovant. En skiva (Get your mood on av Dustin's Bar Mitzvah) och en klänning.

Maja föreslog att jag skulle bli modebloggare och langa bild. HAHA aldrig. Att se bilder på vad andra har köpt för kläder är ungefär lika kul som dagens jävla outfit fast mindre värt. (Om man ser vad någon annan har på sig kan man ju undvika att se likadan ut)


god afton


xx

she is "when?" and he is always "how?"



BRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Syndafallet fortsätter. Stina sprang FRÅN bussen idag. Det händer ytterst sällan. Hemma efter att ha promenerat runt lite på Oxford St med Johanna. Alltso, vi besökte endast H&M och HMV innan vi blev jättehungriga och begav oss till en Sainsbury's men trevligt.

Personligen så har jag nu SHOPPAT för första gången på jag vet ej hur länge. Har ju alla pengar från förra veckan kvar efter min sjukskrivning. Men för att återgå till miraklet att jag har shoppat: Köpte ett par svarta tygskor. Kände att det var dags när mina gamla vita, bokstavligt talat, föll isär på ditvägen.
Älskar mina nya skor. Eller borde kanske snarare säga att jag älskar känslan av hela sulor och det faktum att TROTS ATT DET REGNADE NÄR JAG GICK HEM FRÅN BUSSEN SÅ ÄR FOTARNA TORRA. Alltså detta är det bästa köpet någonsin.



Igår regnade det ju lika micket. Då träffade jag Johanna i Highbury & Islington. Vi gick åt helt fel håll (ehehe mitt fel) och beslutade oss att åka till Chalk Farm och The Enterprise. Så rolig kväll!! Hahaha, jag dör. Johanna är en sån person som när man sätter sig någonstans och pratar i två timmar så känns det som en halvtimme. Man pratar om allt och skrattar så micket att man får träningsvärk dagen efter.


Nu dricka lite cola och om en stund bege mig iväg igen. LÖRDAGKVÄLL. Var så glad häromveckan för min fot är tillräckligt bra för klackskor. YES! Vad gör Stina i Camden en fredagkväll? Alla som gissar på sparkar i tån i trottoarkanten får tio poäng. Alltså jag vet inte hur många ben man har i stortån men uppskattar att ungefär ett halvt dussin är brutna. Min högerfot måste ha jättedålig karma. Men tejpade ihop tån med de två bredvid så hoppas att den läker forrrrrrt.



Blablabla, värt att veta osv. Ha en trevlig lördagkväll, det ska jag.


pusspuss

xx

RSS 2.0