game on



Blue Moon igår. Kul så länge det varade, vilket var till ungefär 01.00 då jag upptäckte att min väska var tom, vilket innebar att ett antal föremål saknades. Mobilen, nycklarna samt bank- och körkort var borta. Jobbigt när man pratar med fyra olika vakter och polisen (!!) men de vill inte hjälpa till. De hittade dock körkortet på dansgolvet sedan.

Har spenderat några timmar i telefonen idag för att polisanmäla och beställa nytt sim-kort och sådär. Mamma nämnde i förbigående att jag skulle kolla blocket. Gissa vad jag fann. Någon som sålde en likadan telefån som min för 500 kr. Dessutom var den micket finare än min gamla som hade levt ett hårt liv. Guldfärgen på hörnen var till och med kvar! Iphone är ingenting för mig, ehehe.


NU ÄR DET BRONSMATCH I VM. SVERIGE - SPANIEN. KÄLLMAN KOMMER VARA NINJA.

IT'S ON.



xx

tell me about your consolations


Insåg även just att jag mest gnäller på den här bloggen.

Förlåt.


xx

tell me about how you sleep at night


Ni vet hur folk blir arga på en för något och sedan gör den samma sak?


Orkar inte tjaffsa.



Lyckades inte ta mig till Uppsala idag heller. Kändes inte värt det. Ska snart bege mig in till stan och bråka med Frodo. Maja har äntligen varit till doktorn och fått det bekräftat. JA, hon behöver penicillin. Ikväll är det Sverige - Frankrike. Inte jättetroligt att Sverige vinner, men de har överraskat förr.  

Har även gett upp mina försök att följa tv- och bok-serier. Är alldeles för otålig så slutar alltid med att jag går in och kollar på wikipedia vad som händer.



xx


lex



Sverige förlorade mot Danmark. Jaja, de spelade som tomtar ändå. Träffade inte ens målet oftast. Oki, att våra högernior satt på bänken men nä, ni får ta er i kragen Sverige. Semi på fredag nudå. Frankrike?


Aj.



Mina nya skor är jättefina. Fotarna dör lite i dem, men de var på rea så det blir liksom värt det. Annars så har jag på shoppingfronten även lyckats köpa en lagbok. Gör fysiskt ont att betala 2000 kr för en bok, men hade väl inget val. Har även färgat håret så antal pengar börjar väl närma sig minussträcket.



xx



p.s. Det äger att läsa juridik. Vet inte hur många gånger de senaste dagarna jag har sagt "den lagen läste vi om på lektionen idag och den säger typ såhär "xxxxx".

i wanted to believe in rock'n'roll stars



Sverige slog Kroatien! Och slår man Kroatien kan man gå precis hur långt som helst. Satt och kikade på matchen med killarna. Vi skrek lite grann och sådär. Jobbigt när Sverige leder med 5 mål när det är 8 min kvar och sedan drar på sig ungefär 4 utvisningar. 


Imorgon blir det först ett besök hos frisören, sedan 804 mot Uppesala. Föreläsning på BMC står på schemat.


xx

don't you want to take her home?



Snart kommer pojkarna hit och kikar handboll med mig. Sverige - Kroatien. Det står en semifinal på plats så nu får Svea Rike skärpa till sig, eh. Sjukt tråkigt att inte Mirza Dzomba spelar i landslaget längre. Han kan ju hitta på vad som helst där ute på högerkanten. Samt att han skulle spela mot ninjan himself (dvs Källman).

It's on.



xx

deep


Lekte med Jonh, Anton, JT och Antons vänner från norra delen av länet. Kvällen både började och slutade i Högkvarteret. Däremellan Pitchers. För somliga - Jonh - även Pluto. Very nice.

# serious talk

Rolig kväll och somliga kände väl att de levde i morse.



Snart handboll.


xx

i'm a ninja - on the dance floor



Tror att juristlinjen är bra för mig. Har inte gått upp tidigt så här många dagar i rad sedan vi hade mardrömsschemat i tvåan och började 8.10 varje dag.

Har äntligen köpt ett par hörlurar. Maja och Friday, ni kan sluta gömma era - behöver inte låna dem mer. Behöver verkligen hörlurar när man ska sitta och åka buss i ett halvår fram och tillbaka fem dagar i veckan.

Lekte med Jonh och Anton. Vi tog en tur till Systemet. Får se vad vi hittar på i morgon. För övrigt har jag sett Sverige vinna över Polen i handbolls-VM idag. Jävla land, Polen asso. Varje gång Jonas Källman gjorde mål så skreks det "NINJA!".

Han är bra.



xx


ang. min käre ärkefiende



Sedde nyss att VL planerar att göra om busslinjerna eftersom bussresandet i stan ligger långt under snittet i städer av liknande storlek. Knappast förvånande med tanke på hur dåligt de sköter det där företaget.

Blidde först stolt - bland annat har de lyckats komma på idén att ha bussar till flygplatsen. Genialiskt. Sedan visade VL återigen att de hatar landsbygdstrafiken mer än allt annat. Varför ska bara stadsbussarna gå in i stan? De vill ha mer folk i centrum, men bussarna ska inte gå dit. Väldigt logiskt, VL - jag tar bilen.  



xx

write me a letter that i'll never reply to.

you know what i'm alike better than i do.



Måste gå upp klockan 05.00 i morgon. Tack och lov är detta inte något vanligt förekommande fenomen. Vi har bara en föreläsning som råkar ligga kl 08.00. Sedan första basgruppsmötet (hjälp!).


Idag var jag i Uppesala. Regeringsformen och Europakonventionen (wass ist dass??) ska jag läsa lite om till i morgon. Micket roande. Andra intressanta saker jag har gjort idag: införskaffade biljett till Benicàssim. The Strokkkkkkes!!


xx

besvikelse



Blidde sjukt ledsen när jag insåg att Mirza Dzomba inte kommer att spela för Kroatien i VM. Han är tuff.

Jaja, Sverige har ju iaf Jonas Källman på vänsterkanten. Han är med tuff.




xx

wiki säger



Dagens igenkännande:


Sedde idag en vägskylt som det stod Gysinge på. Kände igen det väldigt starkt och fick en konstig känsla av att det var något dåligt. Så nu googlade jag lite och eh, ja ni får läsa själva vad wiki sa. 


Gysingevargen var en människoätande varg i Sverige.

Det finns ett väldokumenterat fall där varg åt människor från de mellersta delarna av Sverige under 1800-talet. Serien av angrepp startade den 30 december 1820 och varade fram till den 27 mars 1821. Under den tre månader långa perioden angreps 31 människor, vilket resulterade i 9 döda och 15 skadade. [...]

Serien av angrepp slutade när en varg dödades den 27 april 1821. Det är högst sannolikt att vargen var identisk med den vargunge som fångats 1817 och hållits i fångenskap i Gysinge herrgård under flera år tills den rymde eller släpptes lös.



Naturligtvis. Varför skulle det vara något trevligt man mindes? Vargjakt, älgjakt, björnjakt, tigerjakt - vem bryr sig. Bara jag slipper ha de fyrfota små liven där jag bor så är jag nöjd.


xx


every now and then i fall apart



Åh CSN. Min vän i världen.

Så fort betygen från mdh kom in så fick jag glatt brev från CSN som säger ungefär "klart du ska få pengar av oss". Glädje! Synd bara att det tog flera miljoner år innan skolan lade in betygen, eh.


xx

bright eyes




Var på Pitchers ikväll och sa grattis till Johan. Han och Adam skulle förklara baseball-regler för mig. Komplicerad sport, asso. Sedan hämtade jag min farbror som hade varit på någon form av mäklarfest. Mäklare vet hur man festar... Vi åkte hem hit och diskuterade bland annat Ebba Grön och betydelsen av triangeln i "I don't want to miss a thing" av Aerosmith.


Bright Eyes spelar i Stockholm nästa månad. Dagen innan min födelsedag faktiskt. Trevligt. Firafira.


Imorrn inspark i Uppesala.



xx

give us back our lives . leave him, carolina .



Igår lekte jag, Jonatan och Anton singstar. Pojkarna fick mig att gråta när de sjöng Det gör ont.

Vackert.



Idag var jag i Uppsala. Råkade köpa barnbiljett på bussen vilket innebär att jag sparade 50 kr x 2.
Oj. Förlåt UL

Tjusig stad eh . Första intrycket var att bussarna hade glada färger. Hittade även en söt skivbutik med inte jättehöga priser så i ren lycka råkade jag införskaffa mig några skivor. Är nu en micket fattig lapp. Bra. Får se när det blir Uppesala nästa gång, lektionerna börjar på måndag . . .


xx


dagens fundering



Från Wikipedia:

Jaktförordningen (1987:905) är en förordning som reglerar jakt i Sverige. 40 § i denna stadgar att om björn, varg, järv, lo, älg, hjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår eller örn skadats eller dödats vid en viltolycka med ett motordrivet fordon, är fordonets förare skyldig att snarast möjligt märka ut olycksplatsen och underrätta polisen via larmnumret 112.



1. Vad är ett mufflonfår?

2. Krockar folk med örnar? På riktigt?



xx


sammanfattning:



Lekte med Madde och Anna på Blue Moon Bar igår.



Kvällens kompis i kön: vår käre religionslärare Claes

Kvällens vinnare: Vampyren, trots att han var utom tävlan

Kvällens insikt: det är på bmb alla man känner igen håller till

Kvällens diskret #1: Anna, min wing woman

Kvällens diskret #2: "hej, jag ska bara hämta nåt ut väskan" *fumlar* "jag håller flaskan" *fumlar* "nej jag tappade" *fumlar* "alla ser..." *fumlar* "här är väskan" *springa*




Bra kväll.


xx

posten . posten . posten



Fådde brev från bokhandeln idag. Varför de inte skickade alla böckerna jag beställde är helt oförståeligt med tanke på att bokfanskapen ska finnas i lager. Kikade iaf i några böcker och känner att juridik kanske inte är så oförståeligt som man tror. När det dessutom stod i en av dem att språket är juristens främsta och viktigaste vapen så kändes det helt ok, för om det är något som jag faktiskt kan hantera så är det väl svenska språket. Får väl se vad det ska bli av mig.



I övrigt har jag gått i ide den senaste veckan. Micket bra tv har jag sett. Senast "Svärdet och spiran" som i mitt huvud heter "Svärdet i stenen". (Han den rödhårige Eddie är med i den, Veronica) Halva serien gick på tv i veckan och orkade inte vänta på fortsättningen så råkade även läsa slutet på wikipedia. Lika bra att kolla klart på det på internet.

Inget intressant att meddela, hey dooo.


xx

bildspel



På senare tid har jag verkligen saknat London och önskat att jag kunde vara där. Men insåg sedan att det inte spelade någon roll ifall jag var där för Marie, Johanna, Siri, Carro och de andra skulle ändå inte vara det och det skulle aldrig kunna bli samma sak utan dem.

Hittade även min kamera och fann ungefär 150 anledningar till att Svea Rike är bäst i världen. Här följer ett bildspel på det jag lyckats ta kort på sedan 10 juli. (har ju aldrig kameran med så inte precis alla äventyr...)





Sjökrogen med Anton, Jonh, Veronica och Madde. Fann även Majan där och sedan Frodo på bussen. Jag och Anton hade intressant samtal och Jonh hade intressanta samtal med bl a Maja, Veronica och Mange...



SÄLEN



Åkte upp med Jonh och Anton. Sjukt kuligt. Byggde bland annat torn med en fjäder som hyllning till Erik. Emina och JT dök upp dagen efter vilket resulterade i kortspel som Jonh förlorade. Slutade med att han blidde arg på mig när jag tvingade honom att gå och lägga sig istället för att sova under bastun...


Way Out West hos Veronica



Jobbade som funktionär på Way Out West och scannade in folks biljetter. Veronica fick bland annat vakta Mumford and Sons loge och se massa artister!! Avis, även om jag hade väldigt kul med mina medarbetare i entrén, haha. Fördel med att vara funktionär var att man kunde smuggla in dricka, ehu. Bra artister jag sedde: The Drums, The National, The XX och M.I.A bland andra. Intressant kväll med chalmerister (Veronicas ord) och pratsugna poliser... Vänligen observera bussen med TVÅ dragspel.  



Sedde Darin med Stina och Calle. För gamla tiders skull, hahaha!!



Bada med småkusinerna på Sanda.



Karlskoga med Sarah. Syns inte så tydligt men står LEKEBERG på skylten. Det var sjukt kuligt huhu. Skruvade ihop en bokhylla från IKEA och bar en inte helt lätt soffa uppför ett antal trappor. Hade det värsta blåmärket jag någonsin haft efter att jag lyckades backa in i en parkbänk.



Gick och röstade med resten av Irstagänget. Röstningskaffe hemma hos JT innan. Vet ej vem som handlade fikat men de slog på stort som ni ser.



Mystery Jets på Debaser Slussen med Johanna och Idil. Diskussion angående ifall det var Blaine eller inte. De var micket bra även om de var lite halvengagerade.


FINLAND



Åkte till Pargas, Finland med Callepalle. Jisses vad vi sprang runt på båten och spelade bort Calles pengar. Eller ja, han spelade och jag stod bredvid och var över 18.

I Suomi sprang vi runt lika micket och lekte med Jannica, fiskade och spelade kort. En kväll roade vi oss med mörkerdunken eller vad det nu heter. Slutade med att jag fick en spik rakt genom skosulan. Micket roande.

Besökte Pargas stora turistattraktion stenbrottet. Alltså, så sjukt stort. Vet inte om man ser på bilden, men på andra "våningen" uppifrån är det en stor grävskopa. Då fattar man hur enormt det är.



Snyggsyrror på juleafton. Micket trevlig jul ehe. Ingemar var tomte och till skillnad från sin storebror så var Emil inte ett dugg rädd, hoho.




as you were


xx

il fait froid


Fryserrr. Bara 18 grader här inne. Tror att jag har tappat känseln i tårna... MEN DET ÄR OK för jag kikar på nytt avsnitt av Greek. AWWS, vad kommer hända??


Exalterad, eh.


xx

. . . or another



Idag fick jag ett "välkomst"-brev från Uppsala. Kändes dock inte speciellt välkomnande. Det handlade mest om att man inte får vara borta alls från undervisningen och vad man skulle göra för att inte få underkänt. Hm.


På tal om studier så har jag faktiskt lyckats ta itu med en av uppgifterna som är kvar till franskan. Har tänkt göra dem sedan 20e december. Hur som helst så hade en av mina lärare skickat ett sött mail om uppgiften och sa att hon "vet att jag kan klara den". Obs att det är denna lärare som jag hela terminen har misstänkt inte tycker om mig.
Började i alla fall vid fyra-tiden med en annan uppgift om ordbildning och är nu halvvägs genom den (för tillfället har jag en lång paus, man får ju inte trötta ut sig) Vad är en rot?? Vad är en stam?? Jag dör.


I övrigt så börjar nya avsnitt av Greek idag!! Ska Cappie och Casey äntligen bli tillsammans?? Dramatik på inte så jättehög nivå, eh.


xx

one way . . .



Nytt år och jag har fortfarande inte gjort något vettigt med mitt liv. Stabilt.


Firade igår att ett fanskap till år var över (även om 2010 var bättre än 2009) hos Bella i stan. I vanlig ordning diskuterades min dåliga smak vad gäller killar. Ack, vilket öde att ingen ser vad jag ser.



xx

RSS 2.0