hum hum från humlegården


Byron Bay. Solen skiner. Det är superhöga vågor.

Man hade kunnat tänka sig att Stina hade spenderat dagen med att exempelvis ta reda på om hon hade en oupptäckt talang för surfing.

Men nej då. PM på 8 sidor ska lämnas in kl 14, dvs kl 20 Aussie-tid. Inte alls komplicerat när man inte har Internet eller kan ladda datorn. Satt på Peterpan och snyltade wifi och el i några timmar och nu är fanskapet inskickat iaf. SEMESSSSTER!!!! Äntligen!

I övrigt var koalorna söta och kängrusarna ännu sötare. GWA. Ville krama alla och adoptera ett dussin. Såg även krokodilisar, platypus och emusar. Vi har vart i Surfer's Paradise. Kändes lite som Dubai med alla höghus. Micket roligare att bada vid stränderna nu när man kommit ner lite söderut eftersom det blir lite vågor när man inte har världens största korallrev i vägen (och behöver inte oroa sig för krokodiler och stingers heller...) Bara några dagar kvar till Sydney!!!



/ over and out
guys


working on the highway


Wiho, livstecken!!!

Vi har nu åkt från Cairns till Brisbane. Det är typ långt. Speciellt med Fridays och Carrass lilla van från typ 80-talet (läs stenåldern) som ibland bara inte vill.

Massa mysigt i alla fall. Var inställd på värme, men inte förberedd för den tropiska hettan i Cairns. Märks att det blir svalare såhär söderut, nu är det nog bara 28 grader.

Orkar inte skriva maratoninlägg just nu men vi har gjort lite roliga saker, typ snorklat vid Stora Barriärrevet. Såg massa coola saker, typ Nemo, jättesköldpadda, en Maori Wrasse etc. Vi har vart på Whitehaven beach som typ brukar anses som en av världens 10 finaste stränder. Sen har vi typ myst runt, sett en skogsbrand, blivit stoppade av polisen, fått böter (inte vid samma tillfälle) och shoppat lite. Sedde jättestora ödlor, det var massa läskigt!!


I övrigt kan konstateras att alla är extremt trevliga och hjälpsamma här. Hopp om mänskligheten. Det finns dock ingenstans att ladda mobilen och när den väl är laddad funkar inte internet. Har lite krig mot Vodafone. Saknar Telia :(

Skyltningen här är intressant osso. Vi försökte hitta ut från Noosa men de motarbetade oss lite. Kom fram till en rondell. Åt vänster stod det "Eastern beaches" och åt höger stod det "All other destinations". Jaha, VAR ÄR MOTORVÄGEN DÅ?? Bråbrå.

Som sagt är vi i Brisbane för tillfället. Närmare bestämt på Centralstationen och laddar våra telefoner. Snart ska vi till Lone Pine och klappa koalor och mata kängurur. Roligggt. Återkommer när Vodafone och elgudarna samarbetar med mig nästa gång...


xx


do you believe in magic?


Oki, God morgon från Sydney. Kan rapportera att det inte finns kängurusar på flygplatsen. Gränsbevakarna var snälla. Han som kollade passet frågade "hur mar du??" och sen skickade de oss i stort sett rakt genom quarantine (trots att vi deklarerade ja på kategorin "vapen, anabola steroider, knark och mediciner") och hälsade oss välkomna till Australien. Så nu måste jag hitta något annat sätt att bli kändis.

Abu Dhabi kändes välbekant, ungefär som Dubai. Man kan ju fråga sig varför den som hittade ca 200 kr i AED-pengar hemma häromdagen inte tog med sig dem. Iaf lär jag mig aldrig av mina misstag, som i det här fallet när jag i Dubai köpte nässpray som var jättestark. Köpte igår brustabletter mot huvudvärk. Inte nog med att man grät av smaken, dessutom var de rätt starka, så det snurrade ordentligt i huvudet sedan.

Väntar nu på vårt flyg till Cairns. Åh gratis wi-fi <3 Blev inbokade på ett tidigare flyg men något måste bytas så det är lite försenat. Snart får vi förhoppningsvis leka med Friday och Carrass. Tänkte väl dricka en Fosters eller två ikväll. Imorrn: snorkling.



xx


easy now


WIHOO sitter på Arlanda, dricker en Carlsberg och typ krigar på Wordfeud (#winning) GWAA snart går planet till Berlinnnn åh hetsen är så taggad jag dör var är gate 64 KLAPPA KÄNGURUSAR BARA 27 H KVAR LIVETÄGEROCHJAGÄRGLAD!!!!!



#braliv


GOT ME A TICKET AND I WON'T BE LONG


WIIHUUU, imorgon går mitt flyg!! Etihad undrar nu om jag vill uppgradera min biljett till typ extra comfort lyx deluxe class för det fantastiska priset av cirka 9 500 kr. Antar att man får ett eget flygplan ungefär.


Har vart på Baker & McKenzie och haft avslutning på Elsas Legal English-kurs. Fådde ett diplom för jag har vart så duktig :))) Nu sitter jag på ett tåg (jävla SJ etc) mot Västerås. Ska väl börja packa osv.


Idag kom domen i åtminstone en del av Tambourinehärvan. The Hives ska betala The Cardigans en väldig massa pengar. Ingen verkar veta riktigt vad som har hänt men Tambourine Studios har skött de båda bandens (och massa andra bands) ekonomi och har flyttat runt så micket pengar att ingen vet vad som tillhör vem. Alla verkar dock överens om att pengarna är borta.

Så nu lissnar jag på Hives på Spotify så de får några kronor att ge till Cardigans, för Hives är bäst.


Nä, fokus på att hitta Nemo. I övrigt så förstod jag äntligen det roliga i "Wallaby Way". Hah. Bäst.


xx


puff the magic dragon

 
Mmmm, just det. Skulle skriva ett PM på 8 sidor innan Aussie också.
 
Dör.
 
Förstår inte ens vad det ska handla om.
 
 
I övrigt har jag mest bråkat med Telia. Jobbig tjej. Ville ha 500 kr tillbaka men det gick absolut inte. Jag var så otroligt dryg att jag var tvungen att be killen i kundtjänst om ursäkt ("Jag inser att det inte är ditt fel men...") och till slut krediterade han 200 kr åt mig så tydligen går det bara man vill. En seger för den lilla människan.
 
Igår vågade jag mig ut till Skarpnäck där Emina och JT kokade ihop en smått fantastisk trerätters middag. Vi satt och drack vin och diskuterade typ.. politik. Trevligt. Vi konstaterade även att vi kände oss rätt gamla. Den stora frågan är hur jag ska bjuda igen här i mitt lilla studentrum med delat kök...
 
 
xx

Maja och Stina åker till Aussie - kap 1

 
MINDRE ÄN EN VECKA TILL AUSTRALIEN.
 
It's happening, folks.
 
 
Vet att vi har pratat om det i över ett och ett halvt år, ända sedan Friday och Carrass bestämde sig för att åka dit. Men trodde aldrig att det skulle vara möjligt. Var skulle de pengarna komma ifrån? Och Maja skulle vara i Alperna och guida vilsna turister.
 
Men så kom Nobeldagen. Jag vet inte om det var mörkret eller snön och kylan, eller det faktum att jag bara hatade världen just då. Friday la upp en bild på Bondi beach på facebook och jag sa rakt ut till dataskärmen "fuck you", gick in på ticket och bokade min resa.
 
Ett par dagar senare sa Maja ungefär samma sak till sin arbetsgivare, åkte hem och bokade sin biljett.
 
 
Extremt glad tjej. Hoppar och studsar mest runt och kan inte riktigt koncentrera mig eftersom en bild av en strand intill azurfärgat vatten hägrar på näthinnan. Kommer bli så ruinerad av den här resan, men det är så värt det.
 
 
xx
 
 
PS. När kommer skatteåterbäringen??
/ Bekymrad medborgare

it's on the table


Bor i min lilla lägenhet och bara myser.

Blev rätt fint när jag fått upp alla saker, trots att det bara är en studentlägenhet. Fick dock lite mindervärdeskomplex när jag köpte en soffa på blocket. Fredrik följde med och hämtade den i jordens största och finaste lägenhet inne i stan. Den tog liksom aldrig slut, bara rum efter rum, och alla var hur fina som helst. Om man ändå kunde bo så...

I övrigt lite tomt, finns inga hundar eller illrar att bråka med när man har tråkigt :(

Mitt skrivbord som jag (och pappa) fixade iordning är jättefint, vill bara klappa det varje gång jag ser det.


xx


like a rolling stone


Otroligt lång ledighet.

Har mest skjutsat till och från Skavsta eftersom vissa ibland är för fulla för det här konceptet med tidsskillnader.

Har hunnit med släktmiddagar både hos mormor och Per och hemma. Dessutom var både Anton och Jonh hemma. Idag tvingade jag Anton att måla skrivbord och sedan att grilla korv. Han är snäll, hoho.

Maja och jag har raidat Ikea osso. Fail på min shoppingstrategi men fick med mig lite prylar hem. Typ kudde 12 kr. Nice.


#vår


RSS 2.0