it ain't no sin to be glad you're alive

 
Rättegångsspelet är avklarat. Hur skönt som helst. Vi vann visserligen inte men det var mycket roligare än jag trodde! Och nu fattar jag varför så få personer döms - det är sjukt svårt att bevisa bortom allt rimligt tvivel att något har hänt.
 
Så nu är det jobb i Västerås ett tag. Nice. Frodo dök upp oanmäld från Mallis osso. Lika dryg som vanligt men kul att hon är här.
 
Annars inte micket att tillägga. Har insett att jag har betalat för Netflix i några månader utan att använda det. Orange is the new black är typ hur bra som helst. Och nu börjar alla tv-serier igen. Downton Abbey wiiie!!
 
Plugga?
 
Was??
 
 
 
 
xx

ALLRIGHT NOW, NEVER GONNA LOSE IT

 
Ibland vet man inte var allt börjar och var det slutar. Men i veckan var det en epok som gick i graven.
 
Den 18 oktober 2006 sedde jag, Sarah och Maja Sugarplum Fairy på Debaser Slussen i Stockholm. Vi var 16 år gamla. Det var ju såklart 18 års-gräns så vi fick ha med oss en vuxen för att ens komma in. Det var den första riktiga konserten vi gick på, och sedan dess har det blivit många fler. Det är mitt största intresse och nästan en kärlek i sig.
 
Ni kanske har uppmärksammat att Kristian Gidlund, som spelade trummor i Sugarplum Fairy, har blivit mycket omskriven i tidningar. Han har under lång tid bloggat om sin cancer och hur det är att leva när man vet att man snart kommer att dö. Har nog aldrig läst något så innerligt och personligt skrivet. Han dog i tisdags.
 
Och i lördags var vi ute på Debaser Slussen för sista gången. De måste stänga nu vid månadsskiftet för Slussen ska byggas om. Älskade Debaser, där man har upplevt så mycket och sett så många band och träffat så många människor.
 
Det känns som att allt bara tar slut och lämnar massor av tomrum efter sig. Vet inte riktigt var jag ska ta vägen.
 
 
xx
 
 
P&L och Sugarplum hälsade till Maja och Maja. Mitt hår känns
väldigt blont och det känns som så väldigt, väldigt länge sedan.  

utflykt

Det som är dåligt med den här stan är att vissa saker är så långt bort och att det då tar så lång tid att göra småsaker.

Igår skulle jag köpa en krok. Googlade runt lite och det fanns inte någonstans förutom på Jula. Var ligger då Jula? Jo, i Haninge, Kungens kurva och Barkarby. Pallrade mig ut till Barkarby som aldrig var menat att besökas på något annat vis än med bil. Gick lite vilse och fick klättra över berg och dalar (ni förstår) bara för att upptäcka att kroken inte fanns i lager trots att det stod på Internet. Så nu har jag slösat flera timmar av mitt liv på att leta krokar på Barkarby också. Fint. 

Annars har jag kikat på The Inbetweeners och pluggat. Nice. På tisdag blir det Västerås och jobb i ca 2v. Osso nice.


xx

justitia

Kaos på blå linjen i eftermiddag. Eller ska jag säga på ersättningsbussarna för blå linjen. Har aldrig sett så många arga människor. 

SL kunde ju ha skött det bättre, men sedan är det ju inte SLs fel att folk väntar i över en timme istället för att utnyttja resegarantin och ta en taxi efter 20 minuter. Då kommer man komma en och en halv timme för sent för att hämta ungarna på dagis, så är det. Know your rights. 

Personligen har jag spenderat dagen med att sova ikapp, läsa lite i Ekelöfs komedier, promenera runt i Gamla stan och filosofera över världen.

Imorgon tänkte vi hänga i Solna tingsrätt. Research inför rättegångsspelen. JT tappade allt förtroende för rättsväsendet när jag i helgen berättade för honom att domare i Sverige varken har svart rock eller klubba. 

I övrigt kan jag rapportera att mina orkidéer har återuppstått från sin dvala och nu blommar igen. Hur gick det till?? Min murgröna har vuxit ungefär en halvmeter sedan jag köpte den. Rena djungeln här numera alltså. Ni kan kalla mig Mowgli. 


xx

truth is baby............. it's a lie

 
 
xxx
 

a snowflake fell and it felt like a kiss


Glasvegas igår då.

Herregud, hur mycket ljud kan två personer göra på ett så litet ställe som en skivaffär? Och hur kan en människa sjunga på det viset som James Allan gör? Helt otroligt. Hur fint som helst. 

Idag skola. Har världens förkylning osso så passar på att tvätta alla mina handdukar. Sen ska jag väl krypa ner under täcket och försöka kurera mig till helgen. 

Över till de bästa nyheterna jag har hört på länge: JURASSIC PARK 4 KOMMER DEN 12 JUNI 2015. Vilket innebär att den förmodligen blir klar 2017 om den ens blir av men YESSS. Vem vill se superhjältar och zombiesar och vampyrer när man kan se dinosar liksom?? 


XX

crawling back to you


Igår var Johanna och jag på Solna tingsrätt och kikade på en huvudförhandling. Lite spännande. Lägger upp strategier inför rättegångsspelen. 

Sedan promenerade jag med Anton som hittar bättre här i Solna än vad jag gör. Tydligen finns det en tunnel som är världens genväg om man vill promenera in till Kungsholmen. Typ 50 m från mitt hus. 2 m från tunnelbanan. Jag har aldrig någonsin sett den tunneln i hela mitt liv. Vad fan? 

Och tydligen ska Glasvegas spela på Pet Sounds i dag. Oväntat. Jag brukar ju ha koll på vilka som spelar var. Tror ödet hörde mig förra veckan när jag sa till Johanna att jag har missat dem varenda gång de har varit i Svea. Får väl gå och kika när det är gratis då. 


xx

do i wanna know ?


Promenerat runt halva Solna idag. Trött i fotarna. Hade en miljon saker att göra (tror det kallas ärenden) men insåg att jag hade glömt laddaren på annan ort och telefonen närmade sig döden så gick och köpte en laddare till istället. Värt.

Sen sorterade jag alla mina papper för att slippa plugga. Asso, inte för att vår kurslitteratur i vanliga fall brukar få en att skratta högt men den här gången har de slagit något slags rekord i tråkighet. Oläsbara.

Något som däremot är läsbart är min blogg. Läste lite gamla inlägg och herregud, jag borde ge ut en bok. Oerhört välskrivet, jag förväntar mig Nobelpriset - minst. Asso, eftersom man med tiden har glömt vad man har skrivit så är det som att läsa en blogg av någon med lika bra humor som jag.


I övrigt filosoferar jag vidare över livet i största allmänhet. Har fastnat i ett cirkelresonemang där meningen med livet skulle vara att komma på vad som är meningen med livet. Ett enkelt, men otillfredsställande svar som inte kan accepteras.

Har vandrat vidare till att det då skulle ha något med acceptans att göra, att meningen med livet är att kunna acceptera att livet ser ut som det gör (dvs vara nöjd med sitt liv). Men eftersom människor aldrig någonsin blir helt nöjda så skulle det innebära ett ouppnåeligt mål. I brist på bättre slutsats är livet även fortsättningsvis meningslöst, men jag jobbar på det!



xx


livet

 
Undersökte vad jag hade att äta: en påse saltade jordnötter. Det finns inget nattöppet häromkring och jag tror att jag dör av hunger snart. Suck.
 
Alternativ:
 
1) Äta jordnötter.
2) Vänta på att Konsum öppnar vid 08.00.
3) Be någon vänlig själ komma hit med mat.
4) Sno något från någon annan i köket.
 
Orkar inte. Går väl och lägger mig.
 
 
xx
 

hemvändare

 
Skolan har börjat.
 
Kan inte med ord beskriva hur jobbigt det är.
 
 
*plats för uppgiven suck*
 
 
De har tydligen byggt om och renoverat hur micket som helst på universitetet. Det gillar vi. Det blidde fint. Nu måste man dock köpa en massa böcker för en massa pengar. Och sedan läsa böckerna.
 
Och som inte det var tillräckligt sedde min lilla lägenhet ut som att apokalypsen kommit och gått. Helt insane hur micket damm det kan gå in på 17 kvm. Städar för fullt.
 
*paus*
 
Helgen var i varje fall trevlig. Kom hem från Mallorca i fredags kväll. På lördagen var det traditionsenlig kräftskiva med grannarna och sedan gick jag, Jonh och Jocke ut på Blue Moon. På söndagen återvände jag som sagt till huvudstaden och åt middag med Maria och Johanna på Vapiano.
 
 
Lista över övriga intressanta saker som är värda att notera:
 
1. Maja kommer hem till Svea rike i natt!!!
2. The Hives i rätten del II påbörjas idag. Den här gången är det målet mot Tambourine. Ska bli intressant.
3. Jonas Källman ska börja spela i Skövde - och landslaget.
 
 
Nu städa lite mer.
 
 
xx

RSS 2.0