aj



Gråter blod över att ha lagt 1600 kr på kurslitteratur samtidigt som jag vet att det bara är ungefär hälften av vad jag måste spendera på böcker.

Gör nästan fysiskt ont inombords.





xx

öppet brev



Kära Nobelkommittén,

Vet inte riktigt hur det går till när ni bestämmer vem som ska få priset, men jag vill nominera personen som uppfann skavsårsplåster. En högst värdig vinnare. Tack på förhand.

Med vänliga hälsningar

Stina    XX




.

citron



Asso, seriöst.

Är det jag som bara lyckas lära känna cp-pojkar eller är alla killar idioter?

Det här tar priset.



Roll on 2011, behöver lite variation.



xx

snyggt . . .



Taggar för bio. Narnnnia, ehe.






xx

a comet appears



Topp 2 saker under veckan:


1. Fann min kamera igår!! Glädjetårarna skulle kunna ha fyllt ett mindre badkar. Var så arg häromveckan när jag upptäckte att den var försvunnen. Jag har nämligen inte lagt in några bilder sedan i somras för sladden var borta. Gissa om jag hittade den när jag letade efter kameran eller...

2. Har sett en kille som är sjukt likt Johnny Flynn här i Vässan. Har funderat på att logga in på fb före 1 jan bara för att kunna säga det till Stina, ehehe. Dessutom är Stina i Piteå vilket innebär att jag kommer få höra ett flertal roliga historier inom en snar framtid .



xx

glad jul eller vadå.



ASSO. Jul kännetecknas av tre saker.

1) Man måste städa och
2) man får vänta hela dagen på att äta mat. Någonstans vid tvåtiden (ungefär nu alltså) börjar man bli hungrig men man får inte äta förrän vid sex eller nåt.
3) Den sista är hela den här jävla mentaliteten att man måste vara glad och snäll och tänka på sina medmänniskor. Typiskt människor att nedlåta sig till att tänka på andra åtminstonne en månad om året.

Jag hatar folk.


Och Kalle Anka.



Men nu ska jag ha en trevlig jul i alla fall. God afton mina vänner.




xx

una poca de gracia



Slutade med att jag tackade ja till juridik i Uppsala. Får se hur det går. Bör ju även slutföra fransk-kursen så sitter och slöpluggar och kollar på Greek. Nya avsnitt i början av januari så måste kika på alla gamla avsnitt så jag vet vad som händer, ehehe.


xx

fail.



Missade sista lektionen på franskan idag. Misslyckad. Handlade bara om tentan ändå och den lyckades jag ju på något vis och vänster klara. För övrigt måste jag bestämma mig senast vid midnatt för om det ska bli juridik i Uppsala nästa termin eller engelska här i Vässan och sedan söka språkvetare i Uppsala till hösten. Lite panik, eh.

Nu ska Sarah hemsöka mitt hus lite och leka med mig så hey do.


xx

vilket slut ?




Fin vecka där det känns som att jag faktiskt har gjort något för en gångs skull. Slutet blev plötsligt mindre bra.


Efter min muntliga tenta i onsdags gådde jag och flickorna från franskan till Pitchers på kvällen. Micket trevligt och det inkluderar även musiken. Nytt motto "varannan Bob Marley" för det är precis vad han spelade. Varannan var även Jonhs och Antons irländska band, hahaha. Bea och Ulrika bodde i mitt hus, innan jag kastade ut dem (inte riktigt) på förmiddagen.

På eftermiddagen åkte jag och Johanna till Stockholm för att kika på Frank Turner. Började kallt med att bussen var 40 minuter försenad men det blidde bättre. Sedde Frank på någon form av pub. Lite läskigt när en kille frågade om vi var från Västerås för att han kände igen mig från Rudbeck. Har aldrig sett killen förut.

Sedan promenad ner mot gamla stan med snöbollskrig på Drottninggatan (jag vann). Vid riksdagen fann vi en vakt som inte frös för när han började känna av kylan kunde han gå in och dricka kaffe och kicka ut sin kollega i snön. Smidigt.

På en irländsk pub i gamla stan fann två britter (varav en vettig) oss och kan ju konstatera att jag nu vet allt om Nordirlands historia. Diskuterade även musik från Liverpool (Beatles, Gerry and the Pacemakers, Stone Roses, The Las), resp. Manchester (The Smiths, Joy Division, Oasis). Sedan gådde vi hem och sov efter att ha halkat oss hela vägen hem. Mina skosulor är helt omönstrade så skorna levde sitt eget liv liksom. Såg ljuset i tunneln där ett par gånger...

Duktiga som vi är lyckades vi bege oss därifrån tidigt på morgonen (07.00) och finna Centralstationen. Tåget 07.37 var naturligtvis försenat och jag såg framför mig hur tåget kom fram till Västerås någon gång nästa vecka ungefär, men det var bara en kvart tror jag. Sista lektionen på Språk och Samhälle och vissa problem med lokalen där. Åkte och handlade med Jonh, Anton, JT och Plast inför lördagens julbord. Välplanerat eller vadå.

Igår var det så dags för BDs årliga julbord som i år ägde rum hos Plast i Östanbro. Inte välplanerat någonstans men i vanlig ordning micket kuligt. Jonatan hade skrivit det årliga jultalet som i år handlade om hur samtliga försökte ta sig ut till Plast. Ytterst välskrivet. Kvällen spårade lite där någonstans och stämningen kunde väl varit något högre där i slutet, men man ska inte klaga.

I morse vaknade alla upp på olika sängar/soffor/liknande och (i Calles fall) golvet. Såg micket roligt ut. Återfann en flaska vodka i potatisskålen och jag tror att det summerar kvällen relativt väl.




xx

PARA BAILAR LA BAMBA



Gamla låtar från 50- och 60-talen fungerar bäst som plugg-låtar. Kan liksom inte vara sur och irriterad när man hör Ricky Nelsons Hello Mary Lou. Min nya favorit är La Bamba. Har gjort en spelningslista med de tre bästa versionerna av den, mehehe. Hörde den flera miljoner gånger igår när jag spenderade cirkus ett halvt dygn på en muntlig tentamen. Slutade med att den innehöll spekulationer kring om John Lennon var katolik och att påven borde kanonisera honom, om fredspriset, om svenska filmer som spelas in i Norrland och om någon som åkte till Kanarieöarna för att slippa arbeta på sin farmors bondgård under jullovet.


Seriös är mitt mellannamn.



xx

lux



varde ljus.



Icke godkänd uppdatering på denna blogg, eh. Därav följer nu några funderingar kring skog och mark:


Sedde Jägarna igår. Massa bra film men högst obehaglig. Kändes även lite fel att Mulle Meck var den elake, huhu. Måste åka upp dit i sommar (tänker ju inte ens närma mig de där trakterna förrän de har cirkus 2 meter mindre snö) för nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag lovade det...


På tal om Norrland så tror jag inte ett dugg på växthuseffekten. Irsta måste vara nya Norrland. Som om det inte är nog med alla rådjur som springer omkring. Bambi är i alla fall söt när tecknad. Asso, i torsdags fick de skjuta en älg som - tydligen - var "aggressiv" här i Irsta. Friden på orten är återställd. Eller vadå. I fredags sedde Frodo en älg vid busshållsplatsen precis här nedanför. Dessutom huserar tydligen vildsvin på diverse ställen.

Mitt förhållande med djur är ungefär lika varmt som en frys. (Alla djur som är större än min hand kan äta mig, alla djur som är mindre än min hand kan äta min hand - ni vet) Därför är jag numera livrädd för att gå utanför dörren. Tanken på att en älg/rådjur/varg plötsligt ska stå på gatan framför mig får det att knytas i magen.

Vill bara meddela att jag nuförtiden inte går längre än till bilen om jag inte absolut måste. Vi ses till våren!! Men med min tur så vandrar det väl in en nyvaken och hungrig björn då...




xx

and we all shine on.



Har ju lyckats vända på dygnet litegrann sådär. Mamma gillar inte det. Hon blidde inte så glad när hon hittade mig vaken vid fyra-tiden igår. Verkligen totalbrist på saker att berätta. Sarah är en ängel. Vissa andra är inte där man tror att man har dem. Vårt internet funkar bättre än någonsin efter att Jocke har fipplat lite med det - husfriden är återställd. I morgon (onsdag) är en sorgens dag. Dress in black, people.


xx

j'étudie



Undersöker just nu tempus och hur man använder franska verb. Ytterst intressant studie, jå. Visste ni att till skillnad från svenskan, som har tre tempus i dåtid, så har franskan åtta? Det var ju kul. Annat kul är ju att ungefär alla jag känner är ute på krogen och roar sig medan jag sitter här och försöker lära mig vilka prepositioner som hör till vilka verb. God jävla jul då.


hey do



xx

hysteri



Fattar ingenting av facebook men kanske lika bra. Förvänta er inga väderleksrapporter ("DET SNÖAR UTE!!") eller önskningar om trevlig helg ("GOD JUL!!!") för tvivlar på att det finns något som helst allmänneintresse av sådant. Återkommer med en djupare analys senare när jag har vant mig vid känslan av att gå in i ett rum där alla vill ha ens uppmärksamhet.


Har i övrigt inget annat intressant att delge så jag får återkomma på den punkten också.

adios


xx

RSS 2.0