hace frío



Ack, dagen började aktivt med skola. Bra att jag för en gångs skull hade gjort hälften av läxan i alla fall. Micket duktigt. Sedan åkte jag med Jonh och Anton till Hälla där vi hemsökte Toys'r'us där vi införskaffade hjälmar till vår outfit på halloween. Kan ju konstatera att jag fick igenom min önskan om att inte vara snygg på halloween iaf. Utklädd till smart grej: Oh ja. Snygg: Ack, nej.

Sedan besökte jag Becka och diskuterade franska socialistpartiet (alla ska med) och hämtade lite prylar som jag har förvarat i hennes kylskåp. Sedan hem och dödde lite soffan där jag sov i två timmar och nu är jag ytterst pigg. HUM HUM.



xx

lonely nights.



Anton fyller 20 idag. Ska till Högkvarteret ikväll och fira på ett lugnt och sansat sätt med lite vin.
För att citera födelsedagsbarnet himself så "super vi ju kulturellt och sofistikerat nu".



I helgen åker jag och Carlito till Finland för att jaga vilda mumintroll. Ska bli kuligt för jag har aldrig varit där. Ska se om de verkligen var värda att få ett eget mynt (enkronor från 2009), vilket jag tvivlar starkt på... Hur som helst ska Becka lära mig finska tills på lördag. Hittils kan jag säga tack, skål, en stor öl, påse och buss. Känns som en stark början!


xx

cold,



Käre Monsieur Sarkozy,

Vänligen inför engelska som officiellt språk, alternativt gör
franskan lite mindre omöjlig och lär er stava som det låter.


Tacksam på förhand,

Stina


xx

and the lost,



Asso, va?

Helghelghelg osv.


I fredags hade vi ju den fruktade fonetiktentan på Kopparlunden. Övervägde att helt enkelt inte gå dit eftersom med den pluggtiden som jag hade lagt ner så borde man inte komma i närheten av ett g. Började skratta när jag fick provet, sedan grät jag inombords i ungefär en halvtimme medan jag började fylla i fanskapet. Hemsk upplevelse.

På kvällen begedde jag mig hem till Becka där vi i sällskap av Ulrika förfestade lite innan vi gick till Pitchers. Micket trevlig kväll måste jag säga och förmodligen blir det många fler. Skönt att fira att tentan var över och att vi nu kan gå vidare med våra liv.

Igår lekte jag med Irstagänget i högkvarteret (var annars?). JT och Alex var ute och meckade i garaget, vilket är väldigt tråkigt att kolla på så Emina, Anton, Jonh och jag gick in och spelade spel och drack lite öl och sådär. Emina och jag bad Granis att skjutsa oss till Hälla för mat så han och Bella missade Juno, hahaha. Sedan kom pojkarna in och sedan vet jag inte vad som hände (jo det gör jag) men alla blev så småningom jättesura. Det var jättetråkigt och till slut gick väl alla hem. Ovärt.


Idag blir det plugg, ska bara kika på mina tv-serier först. Ikväll är det final av Amazing Race!! Hejar på Nick och Starr!


hey do


xx

through the tears



Tenta i fonetik i morgon. Har verkligen försökt plugga men "motivation" finns inte i mitt ordförråd. Kan liksom inte plugga ensam, behöver någon som tjatar på mig. Den rollen ska Frodo få ha alldeles strax. Hon kan inte ett ord franska men innan hon går och lägger sig kommer hon kunna alla fonetiska tecken samt beskriva egenskaper för vokaler och konsonanter.



Orkar inte ens gnälla mer så nu ska det studeras.

Livet suger.


xx

we drink alone in penniless lane



Jag: "Alltså, vad är ett kollektivt substantiv??"

Frida: "Typ buss, som i kollektivtrafik!!"






xx

it's all the same



Trött och frusen efter lång simtur på Löga. Bör plugga fonetik snarast men intresse finnes icke riktigt. Imorgon blir det besök hos 10an (dvs hos Jonatan) för organisation av OPERATION: FIR CONE. Ska börja kalla Jonhs hus för HÖGKVARTERET med tanke på att det allt som oftast fungerar som samlingspunkt.


xx

we'll forget faces and the names




Orolig. Det går bara inte ihop.

Borde inte vara så.

Säger inte "alltid" dig något?




ok, men -

yours faithfully,


xx

and maybe one day



Arg på världen så bestämde mig för att förstöra en regnskog genom att skriva ut alla papper som jag måste ha och plugga på till fonetiktentan på fredag.

OH HAPPY DAY





as you were.


xx

we'll think about what got away



Jobbig helg, eller vado.


Igår kikade jag och Jonh film och drack öl. Sedde Strandvaskaren och hann misstänka alla för att vara mördaren flera gånger om. Extra psykande när Jonh sitter bredvid och säger "jag vet, jag vet!!" hela tiden. Sedan fick jag se Penelope vilket ledde till djupa diskussioner ang James McAvoy och liknande.

Idag fyllde Emilio 4 år så kände att vi vart tvungna att åka dit och bråka lite med honom och Calle.



xx

and maybe one day



Ändrade planer för helg.

Kul, nej.


Har även förlagt min telefon någonstans. Praktiskt. Jaja, den dyker väl upp förr eller senare. Ännu något att leta efter. Bör gå på skattjakt inom en snar framtid för nu är det en hel prylar som skall återfinnas.


LISTA ÖVER BORTSPRUNGNA FÖREMÅL:

1) telefon (hatar ändå telefoner så lika bra. folk ringer bara och stör/väcker mig)
2) knapparna som lossnade från vinterjackan förra året (med tanke på att det för tillfället är varmare i ett kylskåp än ute liksom)
3) kamerasladden till datorn (därav inga bilder under en väldigt lång period)
4) Green Street Hooligans-filmen (var är fanskapet??)
5) Cluedo-spelet (tur att det är Callepalles spel och inte mitt...)
6) Friday (helt försvunnen på ungefär Gideonsberg. brukar dock hitta hem själv)



I övrigt allmänt uttråkad och arg på världen. Ok, faktum är att jag bara surar över att jag vet att jag kommer få bli arg i morgon eftersom jag vet hur det alltid blir. Orka folk. Ska bli eremit i en grotta i något vältempererat land där man inte pratar ett språk jag förstår, typ Ryssland.




xx

for a while



I sällskap av Sarah, Maja och Patricia, samt Mordor och Frodo begedde jag mig igår mot huvudstaden för att beundra den blonde av bröderna Norén. Han har tydligen bestämt sig för att ge ut en egen skiva så han skulle spela på P3 Live Session.

Har aldrig riktigt gillat nyss nämnda bröder för de verkar alltid så sura. Calle verkade lite nervös först, tror det var första spelningen med bandet. Sedan började han skämta om ungefär allt och jag tror att de flesta flickorna gick därifrån lite småkära i killen.


Tidigare visste vi inte att Calle var:

a) akademiker (har pluggat rysk litteratur, respekt)
b) rolig ("Nej, nu ska jag inte stå här och såga min lillebrors soloskiva i radio...")
c) djup (inspiration till skivan: natten, sömnlöshet, ugglor samt rysk litteratur)
d) förmodligen naturligt blond (inte bekräftat, men högst troligt)




xx



P.S Sedde en bil med reg.plåt: JSK på vägen!!

and we covered up the cracks



Typsikt,

Holland 4 - 1 Sverige


Sa ju att vi behövde Kim Källström!


xx

our lives were beginning



KIM KÄLLSTRÖM BÄNKAD?

IGEN?? 


Varför är det bara jag som gillar killen?



xx  

we were young and we were singing



Kan väl konstatera att Thåström var rätt stilig på yngre dagar.





Mamma har tröttnat på att jag alltid sitter vid matbordet med datorn eftersom det är bäst Internetmottagning där, så nu har hon flyttat upp en fåtölj till mig i köket. Micket trevligt om jag får säga så. Bekvämt också.



xx

we'll never forget it




Kikar film om Ebba Grön.






xx

it was a time to remember



Ute och lekte med Jonatan och Anton på Wine & Beer igår. Ville se Johnny Rex så drog med dem dit, ehe. De gillade happy hour very micket.


Nu äta macka.


xx

you'll go on, just go on, and on and on


JOHN LENNON

70 år och världen blir sig aldrig lik




we all shine on





xx

and you held onto me saying tenderly





Måste bara nämna att jag sedde Emo-Carl igår!!



xx

where it all slips away



Ytterligare en franskuppgift. Denna gång involverar det att läsa en bok som heter Oscar et la Dame Rose vilket om man översätter till svenska blir Oscar och den rosa damen. När skulle jag ha orkat göra det liksom, så jag började nu kl 21.00 vilket är 3 h innan deadline. Suck suck suck.


Till mitt försvar så har jag faktiskt varit ytterst upptagen fram tills nu. Först skola (Missade bussen så när jag sedde KAX på uppfarten telefonerade jag till världens bäste Jonh som ej var vaken och bad honom skjutsa. Fick muta med öl men till slut kravlade han sig upp. Han är en ängel!) och sedan har kusinerna varit här och bråkat. Vi åkte inlines!! Sen mat och nu är det slut på ursäkter. Ack.


xx

and i had to ask, i just had to ask




Satt med min uppgift hela eftermiddagen, kvällen samt halv natten igår. Mentalt förstörd vid midnatt.

Idag har jag lekt med Jonatan och Anton. Vi spelade Buzz som Antonio vann på hela tiden. Sedan en vända till Max och McDonalds, tv i mitt hus, spela Cluedo, klappa sötaste fölet någonsin som bor ute hos Anton och sedan satt jag och Jonh och skvallrade i hans bil. Värt.



xx

where it all slips away




Micket upptagen med att undvika att göra alla vettiga saker. Huhu. En inlämningsuppgift ska in i morgon kl 23.59. Denna gång på franska. Sedan en till på onsdag. Lycka. Men istället för att gnälla över franskan som jag har gjort i ett antal veckor (hm vad säger det om hur intressant mitt liv är just nu??) så ska jag... eh.


Denna vecka har jag besökt mina kusiner. Carlito och jag bråkade omkring lite och Emil gjorde konstutställning. Micket vackert. Tänk er en fyra-åring som kluddrar lite och sedan sätter upp dessa konstverk med tejp överallt i en lägenhet. Kan ju konstatera att min suddiga utställning i Vasaparken (den var iaf planerad) har fått konkurrens!! Sedan drog jag med Callepalle till Jonatan som övade på sitt föredrag om sin keyboardspelande robot.

Igår korsade jag gatan och besökte Jonatans hus där man även fann JT. Så småningom dök Anton upp. Bookie skjutsade så vi satt och skvallrade i bilen ett bra tag eftersom vi inte setts sedan.... augusti. När hon hade åkt fick jag bege mig in till pojkarna igen och så satt vi och konverserade och drack öl ungefär.

I morse kom Friday in i mitt rum och typ hoppade i min säng för att jag skulle vakna och åka med till mormor. I mitt dåvarande tillstånd (icke vaken) var jag försvarslös så fick pallra mig upp och duscha och sedan hoppa in i bilen mot Hallsta. Först fikade vi, sedan åt vi lunch och sedan språngfika (visste inte ens att ett sådant ord existerade men mormor hävdade det).

Där emellan hann vi med en tur till återbruket. Mehehe kul att åka i fåtöljen som stod på släpet. Någon okänd gubbe skrattade åt mig och sa att det var väldigt praktiskt och att han också ville ha en sådan, haha. Även Emil var hos mormor vilket innebär att vi sprang omkring i ett antal timmar. Besökte lekparken och lekte kurragömma i trädgården. Micket engagerade kusiner som verkligen gick in för leken. Maja klättrade upp i ett träd och jag låg på lerig gräsmatta bakom en micket låg sten.



klart slut

hey do


xx

RSS 2.0