AN ENDING FITTING FOR THE START?








THE LIBERTINES ÅTERFÖRENAS OCH SPELAR READING- OCH LEEDSFESTIVALERNA!!!!!!!!!!!!!

Jag dör.


*klickar på köp biljett*



xx

rudie can't fail



Tisdag.


Tisdag?






Känsliga läsare förvarnas: detta blogginlägg är
långt och innehåller mindre vackra/skarpa bilder



Lekte med Veronica i helgen. Med andra ord äntligen slut på min surarvecka för att spara pengar, wiiihi.





Fredag började i Camden på marknaden. Många hästar osv.





Mot Oxford St! Solglasögon med palmer (vilket inte syns men de är där)





Utställning på Carnaby St som firade 50 år av något. Den var micket tråkigare än vad jag hade trott. Sedan började det regna vilket ledde till att jag sprang runt med luva och sjal på huvudet resten av helgen ungefär.





Buss till Hammersmith: "JAG SKA TA KORT PÅ EN DINOSAURIE!!" Men lyktstolpar är med fina.





Lite mer lyckad. Finns en "interaktiv" dinosauriepark på Oxford St. Om man sitter på övervåningen på bussen kan man se gratis! Alla som ser stegosaurusen får 10 poäng.





Efter mat (och öl) i Hammersmith är vi glada ungar (detta trots att jag ej fick ketchup, senap eller salt till min mat = lessen unge)





MOT THE LYRIC. Tom Sturridge är Veronicas favoritskådis ungefär. Vi hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss riktigt. Personligen undrade jag vad Veronican hade lurat med mig på.





Henryyy. Tom inledde med att säga (inte ordagrant men man kan väl läsa mellan raderna) "Jag gillar inte att prata inför folk och stammar lite så Henry som kan hålla låda i timmar får presentera. Välkomna hit" Söt unge. Veronica godkände ej Henrys klädval.





När vi stod utanför och väntade började Veronica prata om nån blond kille och jag förstod ingenting. Sen sa hon att han hette samma sak som hennes pappa i förnamn och Flynn i efternamn. Efter några sekunders intensivt kopplande mellan hjärncellerna dödde jag lite. Johnny Flynn? JOHNNY FLYNN??!?!?!! SKA JOHNNY FLYNN SPELA?! osv osv ni förstår. Min lycka var total.





Tom till vänster. Han till höger är Toms bästis: Robert Pattinson.
Veronica såg ut såhär: besviken_tjej19 Hon anför inte precis killens fanclub, haaha. Det var en trevlig kväll! Länge sedan jag skrattade så micket.

På bussen hem planerade Veronica att skriva en hitlåt istället för sommarjobb. Vi kom fram till att hon ska skriva musiken för hon är bra på det och så ska jag skriva texten för jag är bra på att rimma. Jag hittade på en vers där och då men den är tyvärr bortglömd nu, ack. Världen har verkligen gått miste om något för det var en fantastisk vers som handlade om hur jag skulle bli rik och hur jag skulle kämpa för att uppnå det. Börja med något litet och byta uppåt haha.





Lördag blev shopping på Primark (på den i Wood Green, vägrar Oxford St). Eftersom vi blev lite utkastade (inte bokstavligt, de hade förvarnat mig om att vi inte kunde bo hemma hos mig de sista två nätterna men varför ta tag i saker innan sista minuten) gick/ringde vi runt och letade hostel. Lördag eftermiddag är detta dock inte jättelätt och det var fullt överallt.

Vad göra tänkte vi? Begav oss till Kings Cross som är känt för budgetboende. Fanns massa små hotell som inte fanns på internet. YESS tänkte vi och valde ett som hade en skylt där det stod "Mr Postman can you please ring the bell?" huhu. Spontant hotellboende. En halv stjärna om ens det. Men vi är inte så petiga så vi ryckte på axlarna och sa "ok då". Veronica gillar hotellet på bilden.





Vill riktigt visa hur vackert det var. Missa för allt i världen inte taket. Micket rent dock.





Och upplyst.





Brandsläckare användes som dörrhållare. Men man ska väl inte klaga, det fanns ju åtminstone brandsläckare.





Vi kikade på hur Harry besegrade basilisken på tv, sen gådde vi ut lite och sedde Camden och Trafalgar Square osv. Kille i affär förstådde inte svenska körkort.





Glad tjej. Vaknade sedan upp på söndagen och mindes nästan hela min dröm. Var tvungen att berätta för Veronica hur hjärnan försökte bearbeta fredag och lördag.

STINAS DRÖM:

Ok, Veronicas familj bodde granne med en annan familj. Veronicas mamma såg ut som Anna Wintour av någon anledning, hah. Den här andra familjen var i alla fall Toms. De bodde bredvid varandra i varsitt höghus. På natten stängdes Toms hus av men Veronica sa att det gjorde inget för han kunde klättra upp i hennes hus och hoppa över. Det absolut bästa i hela drömmen var att de här familjerna var bästa vänner (fast Veronica tyckte inte om Tom) och använde massor av kodord, men tyvärr är det enda jag kommer ihåg är att de sa "Edward" istället för "trevlig"........





Söndag innebar Notting Hill och Portobello Rd. Känt muffinställe som heter Hummingbird Bakery.





BLÅ MUFFIN





Tjej på stolpe samt pARTYSJALEN





Till Maja





Vi begedde oss till Covent Garden. Underhållning av folk som sjöng/spelade instrument och/eller klättrade upp på stegar utan att någon höll i dem. Massa fina prylar fanns det. Typ kläder på david & goliath. Hjärtat brast pga alla saker som ej befann sig i min prisklass (vilket är ungefär £1-£5).





Kikade in lite snabbt på Denmark St. För er som inte vet så är det gatan som är känd för sina musikaffärer.





Rödluvan på Abbey Rd! Lite trötta så vid det här laget var allt Edward/inte Edward. Skrivning av hitlåt pågick fortfarande. Samtliga ord innehöll _.





Folk klottrar på muren. "You were almost as good as The Monkees" HAHAHAHA





sant.





På måndagen var vi lite överallt, bl a Millenium Bridge och sen åt vi mat vid Holborn.

FRÅGESPORT: VEM BOR I VERONICAS FICKA?? Om rätt svar kan man få tillgodoräkna sig tio poäng.






RÄTT SVAR: Prins Charles! (Hon skickade vykort på prinsen till sin kära mor - som inte ser ut som Anna Wintour kan tilläggas - som inte har särskilt varma känslor för honom, ehe) Ni ska bara veta hur länge vi letade efter det där kortet.

Sedan var det dags att lämna filuren som skulle med flyget. Micket ledsamt men hon kommer ju snart tillbaka. Vi hoppas på att även Bumbilong är här då. Bumbilong är alltså mitt smeknamn Bobby Long (nej han spelar inte reggae) men han var på turné i USA för tillfället tyvärr.






Det var allt. Over and out.

xx

jag dör.



Och varför är det stor text på min blogg?? Vavavavavavavavava?

Jag dör, fattar ju ingenting när det kommer till html så har ju varit micket stolt när det kommer till min kära bloggs utseende. "Stilrent och enkelt" är kodorden.


Jaja, orkar inte fundera över det nu. Ska hämta Veronica på Kings Cross nu.


ADIOS

xx

veronica


Veronica har redan misslyckats med sitt största mål i London: att inte se Robert Pattinson. Hon är helt förstörd och ska nu googla terapimetoder.

I övrigt en rolig kväll osv



hey do

xx

LEGEN - wait for it - DARY!




Me gusta pannkakor. Det åt jag och ungarna idag. De var micket imponerade över mina skills i pannkaketillverkning. Här äter man det ungefär en dag om året (pannkaksdagen...) och då köper de såna färdiga. Ehe.


Känner hur jag nästan somnar. I förrgår kikade jag på The Shining och kunde inte sova efteråt för jag låg och funderade på vad bilden i slutet betydde (plus att jag var säker på att någon skulle hoppa in genom fönstret med en yxa). Igår sedde jag Casanova och låg vaken och funderade över vem som trodde att vem hette vad. Micket komplicerat.


EDIT: åhhhhhhh, jag dör. Katie kan absolut inte sova. Har hållti mig vaken i 45 min nu. Jag vill bara sova men hon gråter och är allmänt ledsen. Innan de gick ovh la sig sa hon att hon hade en känsla av att något dåligt ska hända och nu är hon orolig över pappan. Om det här hade varit en skräckfilm........

Hm, nu har jag iaf sagt att kan lissna på sin mp3 för då hör hon inte några läskiga ljud. Ursäkta, jag ska bara dö lite i min säng och sova i ca 9 timmar.



xx

skolkisar



Isabelle och Katie var micket svåra att väcka idag. När det väl var gjort tog det tåv minuter innan de hade bestämt sig för att inte gå till skolan. De var tydligen sjuka. Pappan och jag stod och skrattade åt dem i köket.

Han är iväg och jobbar nu och jag har spelat kort/uno/plockepinn osv. Vann plockepinn överlägset men vi körde med mina regler så kan ha något med det att göra. De har bråkat med varandra/mig hela dagen och för tillfället är de ute på studsmattan (foten.......) så sjuka? NJAE.




I morgon dyker Veronican upp, hihi.



xx

A MESSAGE TO YOU RUDY


could it be i'm alive after all this?

picking pennies off the floor with my cold cold hands

LOOK AT ME, NO HANDS, AIN'T IT COOL, YEAH?

LOOK AT HER FALLING OUT OF A TAXI CAB






BILDSPEL: gamla bilder







ursäkta brist på uppdatering etc





xx


just lose it


bluhu


Foten gör ont så jag kan inte gå ut. Jag är trött. Det är måndag. Ack, livet suger etc etc.


Återkommer när positiv.




xx

och VAD hade per olsson??

FREDAG.

HERREGUD.


Ungarna bråkar 25/7 nuförtiden. Jag dör.

Jag och foten har även besökt sjukhus, det fanns inget att göra.

Haaaaa, nu är jag hungrig och trött och har ont i fossingen.


ÅTGÄRDER:

1) Sitta i sängen, äta fiskpinnar, dricka cola samt kika på nån bra tv-serie.





xx

ja



Åh vilken lycka, idag städas det i detta hus. Min spelningslista räddar dagen.


Katten är lite irriterad för hon försöker sova.



xx

la la la lalalaaaa



hum hum.

Sol sol sol sol sooooooool. Vadå vår? Praktiskt taget sommar juuuuuu WAHEY!!

Bästa med sol är att jag och ungarna kan spendera micket micket tid på studsmattan. WUNDERBAR. Sedan vi kom in igen har dock Katie haft ett antal sammanbrott och hon gråter och gråter. Har lärt Isabelle sy i en knapp. Nästa steg är att lära ungen att sy knapphål men tyvärr sträcker sig mina husliga kunskaper icke så långt. Sydde i EN knapp på syslöjden i 6an och det knapphålet gjorde Maria åt mig... 

Nu snart Camden för att leka med roliga (WOWZA jag skrev "soliga" först, ett tecken??) filurer. Ska komma iväg i tid idag tänkte jag.



hey do


and was jerusalem built

in england's green and pleasant land?



I Xanadu ett stolt palats
blev byggt till Kublai Khans behag
där floden Alph på helig plats
rann under bråddjup klippavsats
mot grottor utan dag.




*inspiration*


äh.




xx 


svammel




I helgen bodde jag i Maries hus i Richmond. Lite läskigt hus, lovar att spöken trivs där. Hjälpte icke heller att vi sedde läskig film, hm.


Fredags var Pete and the Pirates i Brixton. Kvällens Största Gläde I var när vi skulle återvända till The Windmill. Vi såg en väderkvarn och upptäckte att vi hade en låst park mellan oss och den. Gå höger eller vänster? Beslut togs om vänster. Vi tittar upp och ser The Windmill. Kvällens Största Insikt: The Windmill ligger INTE i en väderkvarn. Kvällens Största Glädje II var Mr Understanding <33 Den låten går att dansa till många ggr.

Lördag var buffertzon. Se första stycket.

Idag firade irländarna St Patrick's Day på Trafalgar Square. Marie och jag höll oss utanför. I Soho hittade vi en affär med massa gamla tryck/bilder/affischer. Föreståndarinnan verkade först lite mystisk för så fort vi gick in sa hon i en mening ungefär "Min pappa hade affären i 35 år och han dog nyligen. Om ni vill titta på något så måste jag få visa er runt för det finns massa gamla saker - vissa är 300 år gamla - och man måste vara micket försiktig, på våningen ovanför kan ni kika själva men om ni vill se något här på nedervåningen så måste jag visa er!!"

Vi blev lite förskräckta - ursäkta uttrycket, men det finns ej något ord som beskriver det bättre - och gådde ut. Där fanns det lådor med saker för £3. Vi undersökte dessa närmare och då kom hon ut och sa åt en man (som var där före oss) att vänta tills vi hade kollat klart för hon visste att om folk lutade sig över varandra för att se så skulle saker gå sönder!!

Sedan fann vi fina gamla kartor över bl a tyska och italienska (?) städer. Marie blev lycklig för hon hittade en karta över den delen av Österrike som hon bor i. Själv införskaffade jag en gammal karta över London. Både Muswell Hill och Bounds Green fanns med till min stora glädje. Jag antar att vad jag vill säga är 1) Min karta är massa fin och jag är stolt över den. 2) Soho <33 Kvinnan som ägde affären visade sig även vara micket micket trevlig för hon pratade massor och var så glad och berömde min karta/Sverige/mitt hår *lättsmickrad*



I morgon har jag planerat att promenera till Green Lanes och ta bild på den läskigaste kyrkan jag någinsin har sett. Där om någonstans måste det finnas MASSOR av spöken. Stor tegelbyggnad som ser ut att vara i behov av reparation. Sen sitter det en stor skylt där det står typ "CHRIST CRUCIFIED RISEN AND EXALTED". Bluhu, ryser varje gång jag ser den.

Resten av veckan är typ blank. Fast pappan fyller år på söndag (det gör mamman med men hon är i Norge) så ska hjälpa ungarna att överraska honom. Plan A är baka en tårta. Känner att Plan A är ungefär den dummaste idén på denna jord om den involverar att jag och mina bakkunskaper tar ansvar för bakning. Då har folk ändå kommit på 1) att det ej ska gå bussar till flygplatsen i Västerås 2) att Melodifestivalen ska bestå av mer än en tävling 3) Halloween


hey doooooooo

xx






p.s. Är det bara jag, eller har Gray's Anatomy blivit bra på senare tid?

var det bara en dröm?












.

a message to you rudy



WIIIIIIIE, torsdag - vilket innebär endast en dag till freeeeeeeeeeeeedag!! Ska flytta in hos Marie i helgen för hennes familj är i Wales. Imorgon blir det Brixton för Pete och Piraterna. Lördag, hm - Kingston kanske?


I går blev det tuben till Vauxhall för vi skulle ju till en båt vid Albert Embankment. Nu följer en rapport:


BESÖK AV BÅT

Första intrycket var "trevlig båt". De hade speglar och ljusslingor från IKEA bakom "scenen". Inte billig dricka dock. Man skulle gå ner för en smal trappa och precis där på golvet spelade banden. Iaf så var det ca 80 cm till väggen och en kille upptog ca 40 av dessa för han letade efter något. Smart nog hade han ställt sin öl MITT på golvet. Jag gick först så jag sedde den och gjorde världens grej av att kliva över och ha en halvmeter luft mellan öl och fot. Tyvärr skymde jag nog sikten lite för Marie för hon såg inte glasen och råkade välta den. Snäll som hon är erbjöd hon lessen_nykter_kille_22 sin egen (den var nyinköpt så inte helt ologiskt) men han avböjde och gick iväg och surade.





Hur som helst så hette det första bandet typ Speak & The Spells. Kille 1 hade en frisyr som hade kunnat ge honom en roll i Bröderna Lejonhjärta. Men alla vet att man ej ska fokusera på utseendet. Deras musik var faktiskt bra. Marie tyckte att de var "ok", men me gusta. Micket musik och mest "hey", "weeeeeeeeei" och "WEIUIU WOI UW" och liknande när de väl sjöng något.

DOCK, och detta är ett stort dock, var de helt vitklädda. Nej. NEJNEJNEJ. Vita byxor är inte vackert, speciellt inte på pojkar. Naturligtvis finns undantag som bekräftar regeln:





Ok, Pelle är cool. Men i alla fall. Nästa band hette Swanton Bombs. Två killar, så första tanken var "Johnossi". Fast de lät inte alls som dem. Micket mer punk. Massa bra var de. Trummisen såg ut som Jacob från Twilight, hahaha. Dock, och ja ännu ett stort dock, var det svårt att inte kika på han som sjöng. Så otroligt äckligt snygg att det fanns inte. Tänker inte langa bild för hittade ingen som gör honom rättvisa. Ok, tänker langa bild. (förväntar mig kommentarer från Emina, Sarah, Stina osv som säger att jag har fel samt att JSK inte heller är snigg)





Sedan, till sist, fick vi se amerikanerna vi gick dit för att se. The Soft Pack var söta. Fast i längden lite tråkiga. De lät ungefär som Surfer Blood. En lång kille som var fotograf stod bakom mig och lutade sig mot mig och knuffades och var allmänt jobbig. Nästa fundering: hade killen som spelade gitarr tighta eller vida jeans? Svaret tog mig ca en halvtimme att finna (jag är kort, då ser man inte golvet) och gjorde mig micket besviken. Ack.






All in all, bra kväll. Tre bra band, wiiiiiiie.





xx

to protect the world from devastation.........................



Fikade nyss med Marie i Wood Green. Vi upptäckte ett fint café. Ikväll ska vi se nåt band på en båt på Themsen. Lite udda, eh.


Efter att ha kollat på tv i ett antal dagar så körde jag ut ungarna i trädgården. Så igår invigde Isabelle, Kate och jag studsmattesäsongen. Min fot är officiellt återigen död. Vet inte om det beror på att vi hoppade på studsmattan eller på att de skulle leka pokemon och brottas. Tydligen så var jag en Bulbasaur (wtf?) och självklart vann Bulba för det var tillåtet att kittlas (ja, det var jag som bestämde reglerna).


Måste även ha något nytt tema att använda som rubrik nu. Mitt förra (thou shalt always kill-låten) tog ju slut igår.


xx

THE NEXT BIG THING? IT'S JUST A BAND



Dödade precis mitt sista par hörlurar.


Vilken tur att jag inte använde dem till datorn OCH ipoden då.











Vänta lite...


xx

arctic monkeys? just a band



Det här är bästa tiden på dygnet. Ungarna är i skolan och morgonpasset är avklarat. Kan göra precis vad jag vill. Vi får leverans från Sainsbury's mellan 9 och 10 så väntar på den.

Tisdag innebär att det borde finnas nya avsnitt av bland annat Greek och How I Met Your Mother att kika på.


Fint liv


la la laa

xx

bloc party? just a band


i like driving in my car
it don't look much but i've been far

i like driving in my car
(it's not quite a jaguar)




nu ska jag telegrafera några email till diverse personer.


puss. 

xx

radiohead? just a band


Intressant dag, njä.


Går runt och funderar över vad jag ska hitta på när London är ett avslutat kapitel. Beslutsångest i dess renaste form som balanserar på gränsen till panik. Förra året vid den här tiden var jag lugn för då visste jag att Londinium väntade på mig. Hur som helst går jag runt och begrundar detta dilemma och intalar samtidigt mig själv att jag gör något vettigt. Faktum är att det enda vettiga jag har gjort idag är spela på Katies gameboy.


Mamma och pappa (mest mamsi) har äntligen börjat fundera på resa till London. Om Stina får bestämma så dyker de upp i slutet av juni och ser Sir Paul McCartney med henne.


På tal om Stinor så har min kära namne där borta i Israel ett och annat att förklara för mig. Stina pallra dig in på MSN nu och klargör vad du pysslar med!!



xx

oasis? just a band



Ack, återigen måndag.


Filosoferar över meningen med livet och sådär. Vad göra efter Londres?? Kommer ju ej få jobb men vad plugga? gwa.

Foten gör ont för ramlade på den häromdagen, aj.

Behöver min 4-stegsplan för måndagar känner jag.






you are always on my mind.




you are always on my mind.

xx

the pixies? just a band



Söndag är vilodag. Så säger Bibeln. Följer den slaviskt så idag har jag ej gjort något vettigt förutom organisera mig lite genom att skriva lista medan lissna på Pet Shop Boys. Behöver lite hjälp av er där hemma med tillgång till papper såsom slutbetyg och sådär.

Funderar även på hur jag ska skriva det mest dramatiska personliga brevet någonsin. (DMDPBN™?) Realisten i mig vet att jag med största sannolikhet inte kommer in, men om jag inte gör det så ska jag i alla fall skriva ett stycke text som de kommer att minnas länge. Ungefär som släkthistoriegrejen på Historia B, hahaha. Ack, jag vill till Kina.


nu såva.


god natttt

xx

nirvana? just a band



Ack, en sådan aktiv vecka har jag ej haft sedan veckan innan studenten typ. Har varit ute och sprungit i diverse olika hörn av London ungefär 24/7. Ansträngande.


I torsdags bodde Maja hos mig. Träffade henne i Wood Green, kikade Primark och sen barnvakt, pizza samt film iform av Djungel-George - 10/10. Friday ringde Maja och sa ungefär ingenting vettigt alls. Sen "Ja, men mamma sa att jag skulle ringa eftersom att hon har varit borta så länge".

Jaha?


JAHA?!


Tack för den liksom, när ringde de mig senast?


Men för att återvända till sammanfattning av veckan: På fredagen återvände vi till Wood Green och sedde Alice i Underlandet i 3D på bio. Det var rätt tufft! Extremt stor och fin biosalong (Filmstaden kommer aldrig att uppskattas på samma sätt igen). Sedan åkade vi buss till Tottenham Hale där Majan skulle ta tåg till Stansted. Micket tråkigt :( 





1) Maja och 3D-glasögon
2) Obligatoriskt fulkort på bussen


På kvällen träffade jag Marie och vi promenerade runt lite överallt. Några hundra meter från Oxford Street hittade vi en privat park. En PRIVAT park i centrala London!!! Då ska man ha några pengar på banken om man ska ha råd att bo där...





Promenad upp mot Euston, buss till Camden innan vi slutligen hamnade i Chalk Farm. Något besvikna över att vår kanalpromenad tog slut väldigt snabbt. Hitta hem med bussen är en annan intressant historia, eh. Tog sin lilla tid.


Idag vaknade jag kl 09.00 (ja, ni läste rätt). Sista gången det hände kan man väl säga. Begav mig in mot South Kensington och V&A muséet. Marie och jag strövade runt på plan 1 och kikade på ALLT. Vi kikade så micket att vi ej hann med de andra våningarna, så vi får väl återkomma någon dag. Sedan stack vi till Hyde Park och hade pickenick på en bänk. Trots att vårsolen låg på blev det efter ett tag extremt kyligt så vi promenerade bort till bussen och kikade på inlinesåkare.





Sen buss norrut men den bytte destination (typsikt) så vi fick hoppa av tidigare än vi skulle. Massa folk som helst ute och promenerar, dessutom spatserar de allesammans i samma riktning. "Va?" undrade vi.





Vi kom ut på stora vägen och där var ännu mer folk. Folk, folk, folk, ÖVERALLT. Sedan såg vi de rödvita halsdukarna. Så vi följde strömmen ett tag och hejade på Arsenal med alla fansen. De skulle spela mot Burnley. Undrar hur det gick.

Jaha, sen tur in mot West End (via Camden) igen. Sen bestämde vi oss för att åka till Dalston och se någon skottttsk folksångare gratis. Han var typ den smalaste personen jag har sett, men micket fin musik. Sedan var vi väldigt trötta så buss hemm. Värd resväg idag, eh nej.



Har micket tv att ta igen (ex Project Runway, Gray's Anatomy osv) efter veckan så det roar jag mig med nu.


God natt mina vänner



xx

the smiths? just a band



Torsdag är ju nästan helg. Helghelghelggggggg.


Maja kommer och bor i mitt hus ikväll. Vi ska vara barnvakter och sådär.
Funderar på pizza och film, jååååå vad fint.




Pappa är även sämst på att svara på mail, hah.


God natt



xx

the cure? just a band



Idag har jag gjort en god gärning. Räddat världen (tagit de första tvaksamma stegen mot det åtminstone) och sådär. Skulle se The XX men var mindre frisk/pigg och jag vet att folk ville ha biljetter eftersom det var utsålt. Via last.fm sa nån Dave att han ville köpa så jag erbjöd mig att möta honom där och ge honom biljetten. Utanför sålde de biljetter för £50 (!!).

Har nu officiellt startat krig mot dem som köper alla biljetter och säljer dem för ex £50 när de kostade £15 från början... Sålde min för £15 (ja, ok de kostade 14 från början men dels så vill jag inte ha växel och dessutom var jag ju tvungen att ta mig dit så det kunde han väl få subventionera) och Dave var micket glad. Specellt eftersom en av dem där utanför ville köpa den för mer än vad min nya bekanta skulle betala. Jag sa dock nej. Känner mig som Wonderwoman som just har gjort världen lite bättre. Får väl hoppas att nästa gång som jag vill köpa en biljett så kommer Karma ihåg detta, huhuhu.  



xx

minor threat? just a band





Igår var finaste vädret på länge. Så jag gådde med Maja och hennes vänner Nova och Matilda och guidade dem lite. Sen kidnappade jag med mig Majan hem och lagade mat. Vi gjorde köttbullar. Mina händer kommer att vara mjuka i veckor efter allt fett uhuhu gulligt. På kvällen skulle vi på bio men så skedde ej. Slutade på en pub istället, men en trevlig sådan åtminstone.


Ikväll blir det The XX i Shepherd's Bush. GWA, måste ta tuuuuuuben *fattig*





vim tecum

xx

crass? just a band



Överdrivet produktiv måndag wiiiiie. Har faktiskt... läst en bok. [plats för applåder]

Skulle kunna hålla en lång utläggning om att boken i fråga är den senaste delen i en serie som jag läste när jag var ca 14 år gammal och att jag blev överdrivet lycklig när jag upptäckte dess existens och sådär. Skulle ju även kunna delge er att bokfan kostade 20 pund i bokhandel här men fyndade på Amazon för £4 (!!) men det är ju inte speciellt intressant eh eh.



Andra roliga saker världen bör känna till:

- Min älskade dator Pikachu är arg. På vad vet jag inte. Den vägrar fungera som den ska. För att åtgärda detta tänker jag stänga av och imorgon sedan låtsas som att det aldrig har hänt.

- Engelsk cider <33

- Maja är i London. Skall underhålla henne lite i morgon. Skall även tvinga henne att göra köttbullar ehehehe.



bra hej!



xx

the clash? just a band



Ack, idag var det optimisten i mig som vaknade och vägrade inse att måndagsmorgonen var ett faktum. När ungarna är i skolan måste följande rutin utföras för att jag ska fungera:


1) Sova några timmar till
2) Städa undan det mesta på golvet
3) Lång varmdusch
4) Mat


Just nu är jag på steg 4. Faktum är att maten borde vara klar nuuuuuuuuuuuu. Återkommer.


xx



the sex pistols? just a band



Förstår inte var helg tar vägen. Finns det inte lagar inom fysiken som säger att ett dygn är minst 24 h? Lovar att denna helg var ungefär 8. Möjligtvis 9.


Fredag lekte jag med Marie, Laura, Sophie och Cathy. Intressant kväll.


Nu följer en plan som används lite för ofta under helgerna nuförtiden:

Steg 1) Promenad längs en kanal och vela om vad vi ska göra.
Steg 2) Övervinna hinder såsom ex avstängda trappor för att komma till ex Kings Cross.
Steg 3) Hitta tubstation samt vänner
Steg 4) Navigera efter tysk karta (gärna konversera på tyska under tiden - ich kenne deine vater!!)


Vi hade kul iaf. Det var någon form av pub/bar i närheten av Liverpool St. Säker på att det hette något med häst. Eller hjort. Möjligtvis hund. Djur med fyra ben kan vi åtminstone konstatera. Knepigt folk från bland annat Belgien. Men Belgien är väl också ett fint land, vad vet jag.

Kommer hem vid fem och somnar precis innan Marie skickar sms och ungefär inte hittar hem (möjligtvis behövde hon bara vänta på tuben men mitt tillstånd skulle knappt klassifieras som "vid medvetande" så detaljer var inte precis vad jag plockade upp) och ville ha mentalt stöd.



Lördag var som en stor buffertzon. Vandrande runt med Marie i West End och the City. Det var rätt fint och lugnt. Lite filosoferande ang lampor i träd och andra viktiga saker sådär. Skulle möta Laura vid Piccadilly Circus men bristande kommunikation gjorde att vi stod ca 40 min vid tubstationen i Camden.

Sen skulle vi i alla fall se I Was a King på Flowerpot. De var från Norge. (Det har varit väldigt micket norskt på sista tiden, känns inte helt hundra) Lite halvdana tyckte jag men Marie älskade dem. Laura satt och skrev vykort... Genomblöta och trötta på gränsen till sömngångare avslutade vi kvällen där och då och begedde oss åt olika håll.


Idag skulle det bli besök på Brick Lane (vi har en bokhandel där som vi älskar och har beslutat oss för att sponsra). Men vi transporterade oss istället till Baker Street. WUUUUU vad finns där, kan man då undra. Finns en Beatlesaffär som jag beslutade mig för att råna på grund av brist på tillgångar. Sparar det till en annan gång dock. Fanns micket fina saker där inne, kan jag tala om. 

På Baker Street fanns även Sherlock Holmes-museet tio meter bort. Vi gick runt och kikade på allt i souvenirshoppen (imponerade sådan) och beslutade sedan för att återkomma till själva museet när Marie har lånat - och läst - Sherlock Holmes av mig. Museet ligger på 221B Baker Street (vilket är var Sherlock Holmes bodde i böckerna för er som ej vet det) och är en lägenhet som är inredd som detektivens.

Hur som helst, så utanför ingången så står en vakt utklädd som en polis. Hah, tänkte jag och frågade om jag fick ta kort eftersom när jag är turist så är jag turist till ungefär 50% (vilket innebär ungefär att jag orkar ta bilder på saker jag råkar gå förbi om jag är på bra humör). Självklart sa han. Ville jag inte ha med mig själv eller min vän på bilden?
Problemet med såna foton är att jag inte vill vara med på dem själv (eftersom de alltid, utan undantag ser hemska ut), så jag ville be Marie men eftersom att jag redan hade släpat med henne till Baker St så kände jag att jag kunde väl offra mig och låta henne ta kort.
Som om det inte var illa nog så höll han upp en sån hatt och pipa som Sherlock Holmes hade. Alltså, jag KUNDE inte säga nej för han var så trevlig. Mina tankar gick ungefär "GWAAAA DÖDAMIGDÖDAMIGDÖDAMIGSNÄLLA". Poängen (ja jag hade en) är att jag nu har det mest turistiga fotot som jag någonsin kommer att vara med på och jag tänker aldrig, ALDRIG NÅGONSIN visa det för någon.

Promenad till Oxford St (hur lyckas jag alltid hamna på den där hemska gatan?). Vi kikade in i "Food Hall" på Selfrigdges i vår jakt på paj och soppa. Herregud säger jag bara. Hade jag pengar skulle jag äta där varenda dag. Idag var dock inte en dag då vi hade pengar så med brustna hjärtan vandrade vi ut så långsamt som möjligt ihopp om att någon skulle ropa "vänta, ni är våra 2309458 besökare - ni får en gratis måltid!!" efter oss.


Foten är också ett intressant kapitel av denna vecka. Lindar den varje dag för kan inte gå i trappor annars, ehe. Tyvärr har jag i övrigt sprungit runt som vanligt på den sen dess, vilket innebär långpromenader istort sett varje dag. Katie och Isabelle ramlade på den ikväll (Katie ramlade på den och Isabelle lyckades ramla på Katie) och nu är foten död igen. Men tror inte att det är nån spricka eller så. Då skulle jag väl inte kunna gå på den alls? *riktat till de som vet sånt* Sänder tacksamma tankar i riktning mot personen som uppfann (upptäckte?) paracetamol.





Skall nu avsluta denna roman och såva lite.
Ursäkta bristen på bilder men har ju förklarat läget längre upp.


Måndag innebär att Maj-ha kommer till Londres. WIIIIIIIIE!!




hey do


xx

RSS 2.0