frodo



Frodo och hennes lag gick vidare till steg 5 i SM!! Hon är duktig och sådär och för att fira länkar jag denna:






Friday kommer slå mig ;)

update: paket






Paketet är i Örebro!!

från humlegården



Fredag eftermiddag. Lite humhum-varning idag. Man sitter här, gör inget särskilt, tänker att det mesta är okej. Humhum liksom.


Mamsi har skickat paket!! Följer det noga via posten.se för att se om något har uppdaterats. Just nu är det fortfarande i Västerås. Det är som en dokusåpa fast långsamt. Undrar dock vad hon kan ha stoppat i som fått det att väga närmare tre kg?







Katies favoritfärg är röd. Igår skapade hon "The Red Exhibition" med alla sina röda prylar.











xx

oh no way




Igår Kilburn och träffa de små filurerna Siri och Carro. Marie var med där men hon ville inte vara meddd på bild.







Vi sedde Bon Vivants som var micket duktiga i vanlig ordning. Me gusta.
Kuligt att bilder ej blev suddiga och sådär va.




xx


P.S. Emina visst är jag duktig med bilder??


.


did you see the stylish kids in the riot?



Emina har beställt mer bilder. Jag är ju mindre bra på att använda kameran (trots att jag har med mig den överallt) men här är en från igår:





Sofie, Siri, Marie



Idag har jag lekt med Marie och sådär. Ikväll ska vi till Kilburn och kika på band. Och må så vara att min humor/musiksmak inte är den mest fantastiska men jag dör lite av glädje varje gång jag ser denna:










Adios


xx

in it for the kill




Idag har jag städat och lagat mat och diskat. Hu vad roligt. Sen Camden för att träffa Marie, Siri och Sofie. Så sen - tack vare mamman - så tog TUBEN. Länge sen. Naturligtvis var det "major delays" på Piccadillylinjen. Dö pengaätande monster dö.





xx

TRALALA LILLA MOLNTUSS KOM HIT SKA DU

FÅ EN PUSS



Förstår inte hur jag lyckas.



FÖRSTÅR.

INTE.

HUR.

JAG.

LYCKAS.



Skulle ner till Wood Green och träffa Marie idag. Hoppade runt lite i mitt rum och eftersom jag är så otroligt graciös och välkoordinerad lyckas jag även skapa världens sår mitt mellan ögonbrynen. Som om det inte räckte med mitt lilla Harry Potter-ärr i pannan. Man ska hålla sig borta från kanter på dörrar och bord och andra vassa saker har jag nu - äntligen - förstått.

 

Som alla sår på huvudet blödde det micket och vägrade sluta. Föreställ er då hur det kändes när jag gjorde den fasansfulla upptäckten att det ej fanns några plåster i huset. Fick köpa i Wood Green när jag äntligen kom dit (tjusigt med blodigt papper och sådär). Nu är jag micket snygg och kan inte heller plocka ögonbrynen. Wunderbar.



Marie shoppade iaf micket. Inte jag. Min officiella ekonomi-vecka har gått rätt bra ändå. I morgon ska jag ta en tur till Hammersmith för Veronicas biljettter. Hon har ännu inte insett att Tom Vad-han-nu-heter-i-efternamn,- tror-det-börjar-på-S inte är någon James McAvoy. På kvällen blir det Camdennn tror jag. Nu blir det sova.



hey do


xx




p.s. Frodo är en lemur. d.s


Tra la la lilla molntuss, kom hit ska du få en puss








WIIIIIIIIIIIIE Greek har börjat igen. Saknar dock Wade :(

tråktråktråk



Hoppas att hela världen har haft en roligare helg än jag. Sov halva lördag och söndag pga feber/förkylning. Bestämde mig för att ändå göra något vettigt så TVÄTTADE. Var visserligen på tiden för hade inga rena klädesplagg. Mitt rum är även rent nu.


Underhåll mig, JAG DÖRRRRRR.


xx

elementärt min käre watson



Blaaaaa, jag dör.

Har typ varit halvt frånvarande hela dagen pga feber och förkylning. Isabelle var hemma från skolan, hon har säkert smittat mig. Iaf så bestämde jag mig för att åka ner till Camddddden och träffa tjejgänget. Vi skulle först till Flowerpot och sedan vidare till Koko. Så roligt folk och jag har aldrig varit på Koko så hade säkert haft massa kuligt, men började känna av febern så valde att åka hem och spara mina surt förvärvade slantar istället. WHY GOD WHY?







Som tröst kikar jag nu på nya Sherlock Holmes-filmen. Anledningen till detta heter Jude Law (och så har jag nästan läst ut min bok också). Den är rätt kul fast lite mystisk sådär. Återkommer med fler synpunkter i morgon.




God afton

xx

if you really need it you just won't leave it behind


Nu följer ett bildspel som jag gärna vill ge titeln: "NÄR JAG VAR HEMMA ÖVER JUL 2009".
Dock är ju alla bilder tagna vid ungefär fyra olika tillfällen eller sådär, men det var helt enkelt inte någon som hade kamera. Ingen bild på Sarah till exempel?? Även: samtliga bilder tillhör Emina/Maja/Frodo/någon annan pga kamerabrist hos undertecknad. 








jul/stugan/nyår

Detta tog även längre tid än vad jag någonsin tänker medge att det gjorde så applådera nu tack.





xx

puff



Ack så jag har jobbat idag. Hämta ungar när det var världens trafik, laga mat (köttbullar som gick att äta!!) sen barnvakt.

Antal pengar jag har är ungefär noll (inte riktigt men ungefär) men freeeeedag i morgon.

Skulle ha köpt en brödrost till familjen i juleklapp. Alltså om man rostar en macka så är den kall efter tre sekunder. Har irriterat mig oerhört länge på detta. Åh vilken intressant blogg det här är.



Nu följer bilder: (måste ju tänka på estetiken - plus att blogg.se säger att senaste bilden jag laddade upp var en tecknad giraff så känns som att det är hög tid)








1) Tower Bridge
2) Södra sidan av Themsen
3) Marie på Brick Lane (var vänlig se skylt)
4) Får äter katt på IKEA. Stillbild ur Stina och Maries planerade långfilm. Snart* på en biograf nära dig.



* 2034



För att sammanfatta de senaste dagarna så har jag varit på Ikea (Marabou <333 osv) och promenerat på södra sidan av Themsen samt träffat nån australiensare från Melbourne (Anna du är saknadddd) som bodde hemma hos Maries familj för tillfället. Han hade bott i Paris nån månad så vi satt och pratade franska (un peu plus lentemente s'il te plait?) alla tre. Marie är även på Tescos lista över efterlysta.



adios mis amigos

xx

didn't a tall man say there's got to be a better way?




Åhhhhh så micket att göra, så lite energi. Mitt rum har nått den nivån att jag suckar varje gång jag öppnar dörren. Bör städas snarast. Fast jag har kommit på att det går snabbare att bara släcka lampan.


Besökte Marie idag. Tittade på när hon packade och sådär. Micket skratt. Sedan skulle vi göra lunch. HAH. Ingen av oss är särskilllllt bra på det där med matlagning. Koka potatis, va hur? Fiskpinnarrrrrr iaf <333333333 osv



hey do

xx

gah




eh.



ignorera förra inlägget va.






peace & love



xx

caps




SPENDERADE JUST MASSA PENGAR PÅ FÖDELSEDAGSPRESENT TILL MAJAN.


HOPPSAS ATT DU UPPSKATTAR FANSKAPET. DE LA NÄMLIGEN TILL 10 JÄVLA PUND FÖR ATT JAG VILLE BETALA MED KORT.



Bästa presenten någonsin dock, vill ge den nuuuuuuuu men går inte - WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIE ALLT BLIR SÅ BRA I SLUTÄNDAN. GLAD GLAD GLADGLADGLADGLLLLLLLLLLLADD!!!!




 

Var upp till Ally Pally och kollade på utsikten idag. Fast när det var mörkt. Den där bilden gör inte rättvisa åt hur fantastisk utsikten är. Fast skulle gärna byta den några dagar för:

 




HEY DO





xx

på promenad genom stan




Igår bestämde jag mig för att vara JMAV (Jordens Mest Asociala varelse™). Buss till Aldwych och sen en promenad på ca en mil. Gick längs Strand och Piccadilly, Park Lane upp till Marble Arch, sen lite vilse på vägen till Baker Street (läser en Sherlock Holmes-bok som införskaffades för 2 pund på Brick Lane för tillfället så blev lite inspirerad) men det gick bra, sedan följde jag buss 139 upp till och längs med Abbey Rd innan jag slutligen tog buss hem från Kilburn.

När jag började närma mig Abbey Rd började det regna. Yayy, regn är utan tvekan bästa vädret.  





Tog 102 från Golders Green, vilket var micket dumt. Henleys Corner är en stor korsning på North Circular. De två vägarna som korsas har 8 resp 6 filer. Igår var trafikljusen trasiga = KAOS. Alla kör ut i korsningen för det är enda sättet och det går, om än långsamt, men är ett väldigt bräckligt system. En bil gick sönder så då blev det totalstopp. Bussen stod längst fram i över en halvtimme så föraren stängde helt enkelt av motorn. Alla på bussen stod och skrattade när de kollade ut genom vindrutan.

Till slut fick de undan den trasiga bilen så det började i alla fall röra på sig igen. Men snart stod allt still igen. Nån kille klev ur sin bil och vinkade fram två bilar och sen "Stay there! WILL YOU JUST STAY THERE?" till de som tänkte köra fram och plötsligt rörde det på sig igen. WIIIIE.





Det var det värsta jag har sett i trafikväg, hahaha.


xx

221, 29, 76, 9, 220, 14, 134, 102



Vaken och nyduschad. Långa duschar som slösar på varmvatten är helt klart min grej.


Igår var det buss till förfest hos Johanna i Hammersmith. När jag gick längs Oxford Street så stod det en gammal man alldeles på kanten av trottoaren eller om det var på gatan precis nedanför kanten. Plötsligt dyker en buss upp i synfältet (tror att det var 7 mot Paddington) och tvärnitar. De där dubbeldäckarna behöver ju lite svängrum så då gäller det att hålla undan. Bussen lyckas dock stanna i tid, men avståndet till mannen kan inte mätas i dm om jag säger så. Det var riktigt nära ögat. Alla runtomkring skrek till och tappade saker men mannen själv hade kollat åt ett annat håll så han hade inte ens märkt något förrän han vände sig om.


I ALLA FALL. Från Johanna så begav vi oss in mot West End och destination The Borderline. Stället var dock totalstängt så vi gick till The Roxy istället. Det var kul! Slutade dock med att jag sprang därifrån i panik och fick med mig någon av flickornas vantar ^^


Annat intressant:

Stina har gjort en grupp på facebook (suck) inspirerad av något jag skrev på bloggen för ett antal år sedan (eller i december iaf). Hon vill att alla ska gå med: Det värsta med morgonen är att den är så tidigt på dygnet. Har min framtida karriär som storbloggare tagit sina första stapplande steg? Undrar när man kan förvänta sig att pengarna börjar rulla in...




Nej nu är det dags att göra något vettigt va. Adios


xx

besviken.



För att fortsätta i serien "inlägg som är mer eller helt enkelt mindre vettiga" så kommer nu berättelsen om hur Stina blev extremt besviken på grund av micket triviala saker.


Kika på den här bilden:






Vid första anblicken ett vanligt skivomslag. Ser det varje gång jag lissnar på Art Brut på ipoden. Hur som helst har jag kommit fram till två saker.

1) Det är fem personer på bilden.

2) Lila killen ser bra ut.


Problemet med Lila Killen är ju att man inte ser hur han ser ut. Därför har jag under de senaste veckorna på något vis lyckats skapa en bild av hur han ser ut. Menar alltså verkligen byggt upp det till en stor grej och intalat mig själv att han är minst lika snygg som JSK.

Tänker på det varje gång jag får syn på bilden på ipoden. Så nyligen tänkte jag att jag skulle googla och se hur killen ser ut egentligen. "ÅH NEJ" tänker ni nu för det är verkligen den enda vettiga tanken. Jag menar, man kan ju inte bli annat än besviken om man har bestämt att killen på skivomslaget är det stiligaste som vandrat på jordens yta.

MICKET RIKTIGT. Alltså det är inte riktigt OK hur besviken jag blev. Har tänkt på det hela dagen. Vet inte hur man ska komma över sånt här. Upprörd på riktigt.



Ville att alla skulle veta om detta och undvika att nämna Art Brut/färgen lila/foton med fem personer på eftersom jag är i ett micket labilt tillstånd. Tack på förhand.





xx

221, 134, 24, 29, 221



NEJNEJNEJNEJNEJNEJ



suck. fail. igen.


Alltså. Nej. INTE OK. Skulle träffa flickorna vid Oxford Circus halv 8, men eftersom jag skulle vara i Camden kl halv 10 så blev det lite jobbigt när snön ställde till det i trafiken för föräldrarna. Jaha, Camden åtminstone. Var där tidigt (WOAH - när hände det sist?*) så tänkte promenera från Kentish Town.

* Har det ens hänt någonsin??


Insåg halvvägs att jag fortfarande var för tidig och i fjärran såg jag The Flowerpot. Alltid gratis och alltid livemusik kl 9 - me gusta el ställe. Tänkte vänta lite där så går in och slås av två saker:

1) HAN (för det var bara en person på scenen) SPELAR A TIME TO REMEMBER (även känd som "Årtiondets Låt" i vissa kretsar**)

** Väldigt snäva kretsar kring den här bloggen ungefär


2) ÅH NEJ DET ÄR SÅNGAREN FRÅN SPECIAL NEEDS OCH DET ANDRA BANDET SOM VI SÅG PÅ ENTERPRISE (det var en micket hemsk kväll... Enda anledningen till att Marie och jag stod ut var billigt vin från Sainsburys). Efter The Enterprise hade jag ungefär lovat mig själv att aldrig gå i närheten av (har lyckats träffa på dem ett antal ggr) det där gänget igen för det är så pinsamt, HAHHAHAHAAHHA TOTALFAIL ATT SPRINGA PÅ DEM EH. Vad är oddsen på sånt?


Jaja, skall väl icke klaga med tanke på att jag fick höra Årtiondets Låt trots att Special Needs splittrades för X antal år sedan. Happyhappy men för att uttrycka mig så att Stina förstår: diskohetsigt***

*** Tror jag, har ej fattat riktigt när man använder vilket uttryck.


Sen roade jag mig på bussen med att lissna på alla sorgliga låtar som finns på ipoden tills jag blev arg och lissnade på Les Wampas istället. Imorrn är det Vampire Weekend gratis någonstans. Tyvärr inte på en sådan tid att jag kan gå. Suck.


Nu önskar jag er en god natt.






xx

and there is no movie, there's no mekhi pheifer




Åhhhhhhhh vaknade upp och var stensäker på att det var fredag. Men icke då, endast onsdag. Halvsjuklig och det snöar massor - läs: "lite" - så duntäcken och typ Sims känns micket lockande.

Har verkligen inget intressant att säga. Jag återkommer.



xx

i can stay 'til it's time to go



Klockan är halv 10 och sömnen är ca 2 mm bort. Så äckligt trött att det finns inte.


Idag var det IKEA. MARABOUUUUUUU <333 osv.
Hur denna trötthet kom sig av detta I will never know.

Igår var det lång tur. Brick Lane och Rough Trade, Spitalfield Market och sådär. Vi skall ej prata mer om bussarna. Fortfarande lite bitter. Förlåt för bildbrist och sådär men orkar knappt trycka ner tangenterna ordentligt så be mig inte langa bilder också, haha.




Gammal bild för att försköna bloggens något tveksamma estetik:







Vad fint mitt hår var........ Fast det är fint nu med så saknar det inte så jättemicket....



... men lite.



xx

i say yes but i may mean no.




Kommer aldrig någonsin bli varm igen. Bussgudarna var inte på min sida idag.








god afton


xx

as soon as i love her it's been too long



Eftersom vi ändå är inne på ämnet "saker som ingen bryr sig om eller sådär" så såg mitt hår lite rosa ut häromdagen! Micket mystiskt om jag får säga så.  

Igår träffade jag Marie i Camden. Bestämde dock för att bege oss ner mot Soho. Micket trevligt att sitta på pub och prata. Lyckades hamna mitt i nåt sällskap på ca 30 pers som alla kände varandra. Någon gick runt och tog kort, tror att det var födelsedagsfest eller något. De kommer nog bli väldigt förvånade över att se oss på bilder ^^

ÄVEN: British Sea Power (Veronica tyst) spelar i Kingston den 11/2!!!!! (Grattis Jonh!) Iofs lite längre bort än Scala som ligger vid Kings X men micket billigare!! Vem har biljett? WIIIIIIIIIIIIE.


Idag ska jag återigen träffa Marie. Fast vi ska österut idag, till Shoreditch eller nåt. Vi får väl se. Familjen gör mig vansinnig för tillfället. Vill låsa in mig på mitt rum och stanna här en hel vecka. Det går tyvärr inte för jag har ingen nyckel.




P.S. Såg även sista avsnitten av Vänner. Glöm vad jag sa - skrev - om Ross och Rachel. Känner inte alls igen det, en micket stor skillnad. Kanske nästa gång??




Nu ska jag hitta buss 243, HEY DO.




xx

kartläsare



WIIIIIIIIIIIE träffade Siri, Carro och Johanna på The Cock Tavern igår kväll. Hela det där gänget dök upp vartefter; Evelina, Miri, Annana och tillhörande vänner osv. Micket trevligt med tanke på att det var länge sedan man träffade dem. Begav oss till The Roxy som låg ett stenkast ifrån Oxford Street och Tottenham Court Rd. Var det bara jag eller var det rätt billiga drinkar/inträde för att vara i West End?

Gillade stället, det fanns intressanta människor och rolig musik. En DJ som spelar låtar man önskar uppskattas! Kvällens bästa ögonblick var utan att tveka när jag bad om Twist and Shout av The Beatles och fick den så fort I Get Around var slut!!

Twist and Shout är Min Låt. Så fort man hör den så blir man massa glad och vill bara dansa för det känns som att man kan göra vad som helst. Om Pluto eller Konrad hemma skulle spela den enda gång så skulle jag stå ut med deras förbannade musik en hel kväll eller två.


På väg till bussen från Tottenham Court Rd träffade jag på Dave och hans kompis The Admiral vid McDonalds. De ville att jag skulle följa med till nån klubb 101 som låg på andra sidan gatan. Slutade dock med att vi stod och pratade där i kylan i ca en och en halv timme. Vid eventuell komponering av lista över roligaste konversationer skulle den här placera sig ganska högt upp, HAHAHA. Bland annat så diskuterade vi alla svenska fotbollsspelare han kunde (Zlatan, Henke Larsson och Fredrik Ljungberg) och alla engelska fotbollsspelare som jag kunde (David Beckham) och andra vettiga saker, till exempel meningen med livet och sådär.

Ett sällskap på fyra personer frågade efter New Oxford Street och Dave och hans vän började peka ner mot Oxford Circus och sa att det bara var en liten bit åt det hållet. Jag började skrika "NO NO IT'S THAT WAY!!" och peka åt andra hållet. Men Dave skrattade så han dog och sa att jag var svensk så vad kunde jag veta? Gruppen skrattade ihjäl sig lite och gick mot Oxford Circus. Idioter. Vi stod i korsningen Oxford Street/Tottenham Court Rd och New Oxford Street är namnet på den delen av Oxford Street som ligger öster om Tottenham Court Rd. De skulle alltså ha gått ca 15 m åt hållet som jag pekade. Visade Dave och Amiralen på kartan och vi skrattade så att vi dog.

Varför hittar alltid alla roliga/konstiga/intressanta människor mig när jag är ensam och på väg hem? Det slutade med att The Admiral blev micket besviken för att jag inte trodde på att han var en amiral, killarna insåg att det var för sent att gå till deras klubb och jag gådde till min älskade buss 29.
En albanier lyckades hamnas vilse genom att hoppa av bussen på fel ställe för att få mitt telefånnummer. Allvarligt talat, killar alltså? Hans kompis på telefånen grät och skrek om vartannat. Skickade hem albaniern med ett fejknummer genom att i stort sett kasta av honom från bussen och förklara hur han skulle gå för att komma till Wood Greens polisstation. Alltså jag är inte härifrån, jag ska inte behöva agera GPS.




Idag har jag tagit det lugnt och kollat på Vänner. Helt slut efter veckan, haha.





Rachel och Ross? Vänta, varför känns det igen?





RA RA RA AH AH AH
ROMA RO MA MA AH
GAGA OOH LA LA
WANT YOUR BAD ROMANCE



osv

 

 

 

Nu skall något vettigt göras. Vad återstår att se. Kan inte koncentrera mig.

 

Adios.

 

 

 

xx


friday, i'm in love



Skolan är fortfarande ungefär stängd. Vad är detta? Det ska fortsätta vara kallt även nästa vecka, ska skolorna hålla stängt då också? Det verkar ju inte riktigt klokt.

Vi kan inte använda bilen för backen här utanför är så brant att bilen inte kommer upp igen. Häromdagen var det en olycka när två bilar krockade här nedanför. Två polisbilar, tre ambulanser, två brandbilar och en helikopter.



Idag är det FREDAG.








xx

snödag



Massa - dvs med London-mått mätt - snö så ungarna är lediga. Det innebär i sin tur att jag inte är det. Hur som helst har vi byggt en snögubbe som heter Petunia. All snö på den lilla tomten gick åt, haha. '












Nu ska vi äta lunch. HEY DO.





Maja eller Frodo och även Emina får gärna skicka bilder från jul osv förresten.


xx

these things will never change for us at all




London är sig likt.



Kändes lite vemodigt igår när man skulle säga adjö till alla hemma. Men humöret steg allt eftersom bussen från Stansted närmade sig mitt lilla hus. Mitt rum är sig likt, ungarna är sig lika, huset är likt förbannat kallt i vanlig ordning. Har inte sett katten än dock, jag behöver lite varm päls att värma mig med.

Även ny fin hårfärg. Livet är bra.








xx

maybe i'm amazed



Kan det vara så att ens förväntningar visar sig vara både alldeles för höga och samtidigt alldeles för låga? Jag fattar ingenting och jag är så glad, men nog är det väl dags att sätta punkt för det här nu?




Ett år får räcka, va?







Tack för allt


xxx

nyårsafton



Haha, FAIL.


Jaja, men man kan väl säga att gårdagen beskriver Stina under 00-talet i största allmänhet: inte riktigt där.

Snart Ivanhoe på tv!!!







xx

RSS 2.0