hopp och ankare



Det är valborg, det regnar syndafloder här och jag är inte i Sverige men ack jag är glad ändå. Det är HELG och inte nog med det, det är BANK HOLIDAY. Ack livet är bra. Nu Highbury & Islington, närmare bestämt Hope and Anchor.

 ADIOS


xx

our house. a very very very fine house.




Vid denna tid ska små barn sova. Men av diverse anledningar är jag glad nu.

Alla bryr sig, bra.


1) Jag pratade med papsi idag
2) Jag pratade med Frodo idag
3) Alla mina kläder är tvättade (länge sen)
4) Mitt rum är städat (ännu längre sen)
5) HELG!!
6) Dagens bästa: Under en längre period har jag velat ha ett spel men inte hittat det förutom någon tråkversion som man bara kan spela i en timme. Frågade Johan om han visste var detta underbara spel kunde tänkas finnas eftersom han är en sån som vet sånt. "Vänta lite" säger han då och jag tror att han ska koka kaffe eller något. Tre minuter senare skickar han spelet till mig. GLÄDJE! Danke danke Johan, jag är definitivt skyldig en gentjänst där.

Vet inte riktigt hur jag ska få det här spelet att låta lika fantastiskt som det är men det heter i alla fall Monopoly Build-a-lot Edition. Man ska bygga, köpa och sälja hus samtidigt som man ska uppfylla vissa mål på tid. Låter lätt men sen ska man måla husen och göra fina trädgårdar (men då måste man först bygga ett trädgårdscenter) och så ska man uppdatera dem för att öka värdet på husen och allt går sönder. WUNDERBAR. Tror att det är för typ tioåringar.

Nu har jag spenderat de senaste timmarna med min nya följeslagare genom livet (ja jag pratar fortfarande om spelet <333) men god afton mina vänner



xx

off with their heads



a) hungrig
b) arg på världen


Vad göra när man är på dåligt humör? Jaaa, tvätta!! Råkade lägga in lite för micket (tack och hej torktumlaren) och inte sortera så jättenoga men alldeles för upprörd för att bry mig. Dödödödö osv.




xx

wasteland, an idealistic wasteland




Ungarnas klasser ska sätta upp Grease. Så idag har vi haft Ella och Lucy här. De skulle kika på filmen och komma karaktärerna lite närmare osv. Just nu äter de mat så jag har en paus på en kvart.

Ikväll skulle jag se The View men mitt sjukliga tillstånd säger att jag måste stanna hemma. Ack och ve, men tur att biljetterna var gratis i alla fall.



BLUBB BLUBB, jag har så tråkigt att jag dör. I morgon måste jag ut och roa mig. Får väl tvinga ungarna att sjunga och dansa till Grease-låtar ikväll.





xx

sammanbrott



Äntligen säger jag bara. ÄNTLIGEN.

Halvfrisk åtminstone. Så ont i halsen att det krävs 2 alvedon för att få bort det men jag lever. WIIHI.



Dagens värsta var när jag skulle laga mat (spaghetti och köttfärssås) och hacka lök.

ALLTSÅ.

Tårkanalerna fick slutligen nog och gick på icke tidsbestämd semester. Tårarna rann och rann. Det enda jag kunde tänka på var "livet suger" vilket fick mig att börja tänka på Alex eftersom det är hans uttryck (trots att han hävdar motsatsen). Av någon anledning så började jag tänka på vad de där pojkarna i Irsta har pysslat med och jag började skratta så micket att jag (grät?) i det närmaste dog.


Överstimulans där misstänks. Aldrig mer lök i matlagning.







saknar dem och alla andra där hemma


xx

lider



Oj, sjukskriven unge blidde jag idag. Släpade mig upp vid halv 8. Feberfri men i övrigt lika illa som igår. Mamman kollade på mig i 2 sekunder och konstaterade att jag skulle gå och lägga mig igen. Så Katie åker hem till Lucy efter skolan och Isabelle åker hem till Agnes och jag får sova. Nu är febern tillbaka också. Tyck synd om mig nu, tack.



God natt

xx

cold bread




Fostfarande sjuk.


Roa mig.



xx



Plågsamt.


Vaknade och upptäckte följande: 1) huvudvärk 2) ont i halsen 3) öronvärk 4) feber



Sämst helg. Hemma med ungarna igår och sjuk idag.

Bra för min ekonomi dock.



Har sovit hela dagen förutom en timme runt lunch då jag pratade med folk hemma. Jättepigg nu, vad göra??? Tur att Veronica är online så att man får lite intressant konversation i alla fall.



xx

i can stay til it's time to go



live outside your head
live inside a song



Häromdagen fick jag en så kallad uppenbarelse. Inte om JSK (I wish) eller något annat trevvvvligt utan angående Pete. Jag har fått nog. Jag lägger ner Pete totalt. Orkar inte bry mig längre. Alltså killen gör alla besvikna hela tiden och just när man inte tror att det kan bli värre så sjunker han ännu lägre. Musiken har inte varit bra på flera år och nu försvinner dessutom Drew och Adam, dvs de som höll ihop allt när Pete var ute på vift och pysslade med annat, ur bilden.

Inte ens Libertines känns intressant längre. Om någon vill ha en lördagsbiljett till Reading kan de få köpa min.







hey do pete



xx



Ångrade mig. Det blev Crusade in Jeans med Johnny Flynn istället.



xx


rubyrubyrubyrubyyyyyyyy




Intressant dag.



Eller vadå.


Ska nog se på Top Model nu. Det är så rolit för de har världens bråk denna säsong. Fast först mata katten som står och puffar på mig samtidigt som den jamar som om jordens undergång var nära.



xx

ang. inget viktigt



Måste bara tala om att igår upptäckte jag att det finns ett helt avsnitt av På Rymmen på youtube. Bästa programmmmmet som gick på tv när man var liten. Hjalle och Heavy och sen han Tobbe Trollkarl och någon mer var bäst.


Minns även att vi lekte det i skolan. Det slutade alltid med att Jocke och Filip vann.

God afton


xx

Ang. Johnny Flynn



Ja tyvärr så har Johnny Flynn-filtret som jag försökte införa på den här bloggen dött. Jag skyller på vulkanaska. Därför följer alltså ännu ett inlägg om killen.


Present från mig till er: Lisa Mitchells video Coin Laundry.

1) Låten är helt ok
2) JOHNNY FLYNN är med

Bra kika nu mina vänner. Jag dör vad söt han är







Killen är även förlovad och ska gifta sig inom en inte alltför avlägsen framtid. Säkra källor på det (Henry) men mysteriet är MED VEM??? Veronica jobbar numera heltid med att lösa gåtan. (Ser även fram emot bilden på hela londonpeople-gänget!!)


För att riktigt hålla er uppdaterade så spelar underbarnet (jag pratar fortfarande om Johnny) i Londres den 26e maj. Nytt album "Been Listening" 7 juni. Nya låtar finns på Myspace. Kommer inte på så micket mer så avslutar med en bild och hoppas att allas nyfikenhet är stillad för en vecka åtminstone.








xx

sticks and stones



La di da, sol solsoool och ungarna har börjat skolan.


Marie ska komma och hämta hennes saker som har legat i mitt rum sedan hon bodde här i en vecka. Hungrig (vad äta?) och har massa saker som jag borde göra men motivationsbrist.

Ikväll Camden, eller borde jag säga Kentish Town och leka med Johanna.



Samt, hur länge tänkte denna underbara vulkan bråka med världen??





xx

it's never done wrong and it's never done right




Allvarligt talat.....




I övrigt har jag ont överallt. Anledning okänd.


xx

lik




Jag DÖR vad kuligt Johanna, Marie och jag hade på After Skool igår.


Nu ut och trotsa solen (har blivit solbränd så måste införskaffa solkrämmmm) i Wood Green. Marie och Veronica kommer dit. Det är dagar som denna då jag överväger att bli vampyr.



xxx

snabbtt inlägg



TUBEN OM 24 MIN.


INGA GLOPREM  


This week on the Life of Stina:

I torsdags lekte jag med Veronica i Muswell Hill. Hon visade sig då vara en micket trevlig tjej. Konstigt hur jag har tagit bussar till och från det där stället i 8 månader utan att veta vad som finns där.

Igår hade Marie huvudvärk så hon somnade och övergav oss. Men jag och Veronica begav oss till Hope and Anchor i Islington för att träffa Christine. Förlåt jag vet inte vad jag ska säga. Till slut beslutade vi oss för Camden där vi träffade några andra svenskar på Camden Eye. ROLIGT.



Idag blir det tuben (åh det var länge sen) till Hyde Park och brännboll!!!


La la laa, solen skiner och det är varmt och jacka vad är det? Hoppas det det vräker ner snö hemma i Sverige för jag langar bilder så småningom. Undrar om det blir snö blandad med vulkanaska????



Hey do mina vänner, jag måste springa. (Kan ju inte bli sen till tubstationen 5 min bort det vore ju pinsamt)

xx

dancing in the dark



Vad är oddsen på att ens flyg ska bli inställt på grund av vulkanutbrott??


Fråga Veronica och hennes vänner som skulle till London idag, hahahaha.

Tyvärr innebär ju detta även att jag inte fick mina grillechips. Förhoppningsvis så kanske islänningarna lär sig  att tillbe vulkangudarna ordentligt nu. Fast de var förmodligen bara lite upptagna med att upprätta någon slags ekonomi. Jobbigt när ens land går i konkurs och sådär.



Igår fick jag något virus på datorn, alltså ett riktigt hemskt virus som gjorde att jag ej kom åt varken internet eller några filer. Datorn och jag grät lite (micket) tillsammans när virusprogrammet hittade viruset men ej kunde ta bort det.  Men idag (efter många om och men) återställde datorn sig till 10 februari. Inget virus och datorn funkar <33333333333

Datorn och jag:





Ska strax till Muswell Hill och träffa en annan Veronica. Borde anstränga mig lite för att se presentabel ut (mamma, var stolt) men allvarlig energibrist (förlåt mamma). Måste vara solbrist på grund av vulkanaska. Antingen det eller att ta hand om ungar 12 timmar om dagen.




Ok var är min ipod nudå? VARTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT har den gått?


Jag dör.



xx

ack och ve



Hoppas att folk i Stockholm uppskattade Johnny Flynn när han var förband åt Mumford and Sons igår.

INTE ALLS BITTER ÖVER ATT JAG MISSADE DET.




...



Sämst, de borde vara förband åt honom.



*väntar på 26e maj*







Denna låt har gått på repeat i ett par dagar:





Ja, jag inser att det är ca 8 månader till jul men melodin FASTNAR  


Haha, jag dör.





xx

mars bar



Ojoj, vilken intressant dag.

Lyckades dra med ungarna till parken. Pickenick-lunch. Väl hemma satt vi ute på studsmattan med filtar och kortlek och andra spel (läs Pokemon blå).

Sedan skulle det lagas mat, AJAJ. Det enda jag hittade var såna jätteräkor. Drog mig till minnes att vi åt dem med nudlar en gång. Googlade och skulle sedan då tillaga detta. Har verkligen ingen aning om hur det gick till men massa god mat. Innebär att antal maträtter Stina kan göra nu uppgår till 3.


Sedan öppnade ungarna Katie's Nailbar (jag fick silvrigt nagellack med rosa prickar - endast 50p!) och Fragrance by Isabelle (massage - även det endast 50p!).



Kommer snart att börja klättra på väggarna känner jag. Sötaste ungarna på jorden men 12 timmar om dagen med dem är väldigt micket. Är inte lovet slut snart?!




Nu How I Met Your Mother <33



xx

wuhu




Kikade på Annas blogg som vanligt och fann ett micket intressant inlägg:


Solresor söker resebloggare! MJAU, mitt drömyrke kanske.


Man behöver:
1) Blogg
2) Laptop
3) Digitalkamera


Alltså jag är ju så gott som överkvalificerad.


Klicka här om ni också vill ha mitt drömjobb.




Nu ska jag bråka med Isabelle och Katie och dra iväg med de små liven till parken.



xx

if i get elected i'll stop, i'll stop the cavalry




Funderar på att börja kommunicera med röksignaler istället. Tyvärr säger studera.nu att det ej finns någon sådan kurs att läsa på universitetet.

Om utomjordingar skulle invadera jorden så är nog just röksignaler vårt enda hopp om att meddela oss med varandra. Med andra ord är Englands chanser på ett andra världsimperium i det närmaste obefintliga med tanke på nederbördsmängderna som man uppmäter här. 



god natt, eh 




xx

que ha pasado?




Sarah har åkt hem nu, micket ledsamt.


Vanlig måndag förutom att ungarna fortfarande har påsklov.


Fredag innebar att vi gådde till parken (efter micket protester från ungarna naturligtvis). När mamman kom hem så begav Sarah och jag oss ner mot stan. Träffade Marie i Camden och sen blidde det lite sightseeing bl a i Westminster när Tesco stängde och Stina blidde micket olycklig för hon fick ingen cola. Intressant typ på 29an pratade för sig själv och rullade joint på fullpackad buss. London <33


Nästa dag visade jag lite fler ställen, typ Buckingham Palace. Kollade Oxford Street (aj). Mötte upp med Johanna I Kentish Town och sedde ett massa sött band på Flowerpot. De hette The Joker & The Thief eller nåt. Buss hem och intressanta telefånsamtal från Jonatan och vänner.

Igår blev det kika på utsikt från Ally Pally, shopping i Wood Green och sedan mer sightseeing typ Tower Bridge. Sen äta PizzaExpress.


Skulle skriva mer detaljerat om jag kunde minnas vad vi pysslat med...



Hey do

xx

well you can't fool me dennis




Sarah hittade hit igår WIIIHI. Hon hade med sig massa kuliga grejer:

1) Marabou (schweizernöt!!)
2) OLWs grillchips
3) Min jacka

Dessutom hälsningar från (och jag citerar): En glad syster, en glad pappa, en orolig mamma som hälsade att jag skulle dricka mindre öl (vadå?), samt en arg syster.

Frodo är den arga för hon använder alltid min jacka, mwahahahaha.




I alla fall så hann vi knappt komma hit innan jag lagade mat (pastasallad) åt ungarna. Skickade iväg Sarah ner mot Green Lanes för att fixa hotell för natten. (Lite finare än mitt och Veronicas i Kings Cross fast dyrare). När mamman kom hem begedde Sarah och jag oss mot Oxford Circus och Poland St för att se Mystery Jets. Inte nog med att det var gratis att gå in, (mamma sluta läsa nu) öl och vodka var också gratis. 


Mystery Jets var massa bra! Nya skivan kommer nog låta micket fint. Kanske inte finns någon Young Love eller Two Doors Down men nog gillades nya låtarna som vi hörde. Blaine har coolt hår. På grund av en ljudkille  lyckades vi nästan tackla omkull honom när han hoppade förbi på sina kryckor.

Sarah har nu även åkt dubbeldäckare och tunnelbana. Hon gillar det. Vad som händer idag vet vi inte än men familjen ska till Oxford = ledigt hus. 




hey do mina vänner 


xx 

CHELSEA CHELSEA I BELIEVE IT




Dagens väder var regn och temperatur cirkus kall. Ungarna har mest bråkat så till slut tröttnade jag och körde upp dem på övervåningen för att städa sitt rum. Med lite (micket) assistans från mig så blev det fint. Frodo hade varit stolt. Mamma också. Sedan hade hon påpekat att jag hade missat en fläck, haha.

Vi målade naglar (vilka naglar? i mitt fall) och gjorde pärlarmband. Micket tjejigt. I morgon får vi väl fäktas med tomma plastflaskor eller leka pokémon och brottas ute på studsmattan istället. Fast de ska iväg och klättra i träd eller klappa en get eller nåt och jag är ledig fram till 18.00 prick.

Vad mer? Jo LITEN SARAH skall hittas också. Ehehheehe.


Har även vunnit biljetter att se Mystery Jets i morgon. WIIIIIIIIIIIIE. Hade ju biljett till deras spelning på Barfly men då åkade jag hem till Sverige för att fira Jonhs 20-årsdag. Inte för att jag ångrar det eller så men jag vill se Mystery Jets. Gladgladglad.





hey do


xx

käre xxxxxxx



Det blir helt enkelt inte torsdag.


Väntar massa men nä.


Igår träffade jag Jennifer vid Kings Cross. Micket intressant konversation där måste jag tillstå. Tyvärr är ungefär det enda som jag kommer ihåg att vi diskuterade Eva och Adam och kom fram till att Johnny Flynn är veckans babe. (FÖRLÅT jag skall sluta tjata om den där killen nu)

Spontan bild på Skogsmulle:





Även roligt när vi letade efter Rock On Records i Camden eftersom hemsidan påstod att den låg där. Till slut frågade vi inne på en annan skivaffär och han hade jobbat där. När affären låg i Camden vill säga. På slutet av 90-talet.


Idag var det pannkaketillverkning för pickenick i solen. Till kvällsmat köttbullar. Har därmed använt så gott som hela min matlagningskunskap. Aj.



Nu ska jag sura vidare med mina brev. Alt. bygga tidsmaskin.










hey do

xx

uppdatering kring brevskrivande



Ok, jag har skrivit ett oseriöst brev som innehåller 1) Kalle Anka 2) En dikt 3) Dramatik.

Fail.


Har även skrivit ett urtråkigt brev. Antar att jag kommer att skicka det istället.

Ack.




Varför är jag fortfarande vaken?


xx

mjau




Förlåt för surinlägg igår, ehe. Vad pysslas det med ikväll då? Jo jag lissnar på en fantastisk spelningslista på Spotify (vågar inte langa den här, folk bara klagar ehe) och skriver personliga brev. Måste skicka in några ansökningar snart. Problemet är att jag inte kan vara seriös. Alltså jag försöker verkligen men det kryper i fingrarna och jag måste lägga in några skämt. Åhhh kommer aldrig bli antagen.


Lissnar på världens bästa Johnny Flynn under tiden. Min nya stora kärlek

Nästa gång det blir lite pengar över så blir det till att införskaffa hans skiva.

 

 

 

Samtidigt har jag även från två olika personer, som såvitt jag vet inte känner varandra, idag fått uppdatering om JSK. Från ett håll handlade det om födelsedag och från andra hållet handlade det om bilder. Micket trevligt. Känner folk fortfarande generellt att jag behöver delges saker om honom?? Jag dör vad kuligt.


Nu skall det fortsättas med brev.

Suck.





xx


stina surar



Det bästa tv-programmet är utan tvekan Plus. Sur-Sverker står och tjaffsar med kostymnissar som upprepar sina argument och/eller ber om ursäkt. Det är underhållning på extremt hög nivå, mina vänner. Jag brukar sitta och hoppas på att gästen som försvarar sig ska debattera bort sin motståndare helt.

Hur som helst. Idag satt jag och roade mig med att kika på Plus. De testade hörlurar och hade då bjudit dit någon slags expert som mest framstod som en något mindre fluffig version av Dolores Umbridge. Det första som gjorde att jag förfasade mig något över moralpaniken som råder var att de lyckades få det att låta som om det farligaste man kan göra är att lissna på musik i hörlurar.

Det andra var att de även lyckades lugna denna nyväckta panik över insikten att öronen kommer - utan tvekan - att ramla av genom att tryggt försäkra oss om att lagar och regler är på väg. Gränser för hur hög volym som mp3-spelare får ha kommer sänkas. Lite onödigt, det finns redan regler för ljudnivåer inom EU. På en europeisk Ipod så finns det ju en volymspärr som gör att man inte kan spela musik på så hög nivå som på en Ipod från till exempel USA. I Sverige säger lagen att personer under 13 års ålder inte får vistas i lokaler där det finns en tillräckligt hög ljudnivå (har ej koll på var gränsen går).

Förmodligen kommer väl även snart en lag på att man behöver använda öronproppar när man ska gå ut så att man kan skydda öronen. Underbart, då blir det micket lättare att undvika alla oönskade ljud såsom exempelvis jamande katter, irriterande telefonsignaler samt folk som gnäller över höga ljudnivåer.




xx

förflyttad



Familjen är borta så jag och datorn har flyttat ner till vardagsrummet för bäddsoffan där är 3 ggr så bred som min säng och ca 3905 ggr så skön. Måste vila upp mig efter en alldeles för rolig kväll på Koko igår. Tänker inte så mcyket som närma mig ytterdörren förutom för att vandra och köpa cola kanske. 

Fick påskpaket från Sverige idag!! Åh vilken lycka med godis haha. Fanns massa kuliga prylar där i, typ kort på påskkärringar (åh vad söt jag var när jag var liten blabla osv) och Maja hade ritat Pikachu och Bulbasaur. WTF?








xx

påsk



glad jävla påsk då.



äckeldåligt humör och arg på världen.

familjen åker iväg imorgon är borta till måndag.


tack.

gode.

gud.




blir vansinnig.



liksom varför kunde de inte säga att jag hade kunnat vara ledig den här veckan för fjorton dagar sedan? då hade jag kunnat åka hem en vecka åtminstone. sånt tjaffs om att hon har varit borta så länge från sina barn och det är skönt att komma hem efter fem jävla veckor i norge. ja för hon är ju den enda som har varit borta från sin familj i fem veckor va. dessutom finns det absolut ingen mat i kylskåpet eller frysen och hon kommer ju förmodligen inte handla. jaha så nu ska jag köpa mat för fyra dagar med min au pair-lön också? är just nu ca tre millimeter från att åka hem.




dagens positiva var aprilskämtet i vlt. det var faktiskt bra.



xx

rädda världen




Denna dag har varit micket givande.


Bland annat har brittiska röda korset fått alla mina kontaktuppgifter för nån skotte tjatade till sig det utanför tubstationen i Wood Green när jag väntade på Marie. Växthuseffekten? Jordens undergång 2012? Ni behöver icke frukta längre, jorden skall räddas! Gav den engelska adressen så de kommer få brev hit i år framöver, hahahah.





xx


RSS 2.0