POSITIVISM



Sedan midnatt inatt pågår ett experiment som jag kallar "Det stora optimist-testet". Do not try this at home. Nä, men det går ut på att vara optimistisk och positiv i 24 h, alltså inte klaga på något. Som ni förstår är detta i det närmaste omöjligt för mig, men går rätt bra. Dessutom ska Hives till Way Out West så känns bra. Återkommer med rapport angående detta. Nu har jag en lunchdate med en bok.


xx

irritation



Yay, tillbaka på jobbet. Här tar vi inte hänsyn till att man håller på att tillfriskna från allvarlig sjukdom (dock inte malaria) utan massa att göra. Efter att ha skrivit rent en översättning på 17 (utan att överdriva) sidor som jag har haft att göra i typ veckor så har jag fixat brev till PRV (Patent- och Registreringsverket för er oinsatta) samt översättarintyg så nu blir det sen lunch. Tänkte dock först göra en lista över saker jag irriterar mig på på fb.




1. Folk som skriver "hard work, work" när det handlar om sitt jobb (inte nog med att det är exempel på extremt dålig fantasi att upprepa sig, det får mig att nynna på den förjävligt dåliga låten)

2. Folk som skriver att de har gjort en god gärning. (Gör det dramatiskt istället och få det nonchalant att låta som om du har räddat världen och gör det ungefär tre gånger i veckan)

3. Folk som skickar massa evenemang som man "bör" gå med i typ "utrota svälten i Afrika". Visar hur micket folk egentligen bryr sig om den där jävla svälten i Afrika när allt de gör är att klicka "ja" på ett jävla evenmang på facebook.



Bra, hej

xx

BILDSPEL



JIHAW, orkade sortera alla bilder på kameran (om man med "sortera" menar lägga 200 bilder från april och framåt i en mapp som heter "BILDER (sortering obefintlig)" så) så här följer ett bildspel som jag har döpt till EN VECKA I STINAS LIV. Originellt.



,,,,,,,

Såpbubblor med småtomtarna.




Reklam för Maja!! Finns på diverse bussar samt hållplatser i stan. Älskar att det inte framgår om det är en blogg om skräp eller om bloggen bara är dålig. Kan dock meddela att en säker källa (Maja) har bekräftat att det är blogg som handlar om skräp. (Tur??)





I tisdags var jag med Jonh och Anton till Stockholm för att se Flogging Molly på Gröna Lund. De var duktiga. Regngudarna jävlades dock i vanlig ordning och lät det spöregna 20 min innan de började spela, sedan blev det massa fint, men då var man ju redan genomblöt. Suck. Lite kuligt att de konserten igenom typ mobbade Moneybrother som stod uppe på någon balkong, ehe.






Midsommarlunch på jobbet. Gjorde köttbullar. Den här gången fanns iaf ingredienser. Jobbigt ifall det hade fattats massa saker och sen att den som gjorde klart köttbullarna inte gjorde som jag sa och sedan fick jag all skit för att köttbullarna inte smakade något. ÅH NEJ VISST JA, DET HAR JU REDAN HÄNT. *julbord*julbord*





MIDSOMMMMARAFTON. Lekte med släkten i stugan och sådär. Friday och jag länsade hela trädgården här hemma på blommor att ta med och göra kransar av. Naturligtvis den årliga fotbollsmatchen-kriget vuxna mot barn/ungdomar där alla medel är tillåtna. Pappa tacklade in mig i en båttrailer så att jag hamnade i en hög med vass/tistlar/brännässlor (aj) men han fick tillbaka sedan (observera fasthållningen på bilden längst nere, eh-he-he).





Strömsholm med mamma, syrrorna, mormor, Gun samt Carin och kusinerna.






Jaha, det var allt. Ett estetiskt underverk. Kommer få skäll för att jag rotade i syrrornas mappar men de är i Sälen med mamma och mormor så de kan ändå inte göra något åt saken, ehe. Ska återgå till Tiny Tower nu. Har byggt till två våningar så nu försöker jag spara till en bättre hiss men går inte så bra...



xx

public service announcement



Sjuklig tjej. Säkert malaria. Minst.

Tänkte langa bilder från förra veckan men orkar inte. Jisses vad dålig blogg, uppdatering obefintlig och när uppdatering väl förekommer är det bara dramatiskt gnäll från min sida. Ett mästerverk!

I övrigt så har jag hittat bästa spelet (ja igen, vad tror ni jag gör om dagarna egentligen, jobbar??), vilket är Tiny Towers och är en app på ipoden. Mitt torn har 8 våningar redan, ehehehe. Dessutom har jag tydligen börjat läsa böcker igen. Förvånad tjej.



xx

SER LJUST UT



JESUS KRISTUS.


Stressig dag, eller?? MM, men nu är det fredag (jo, det är det*) och imorrn är det Jedward på tv. Bra liv.



*"Fredag" definieras som från och med den eftermiddagen då helgen börjar. Det vill säga att idag har det varit fredag sedan jag gick hem från jobbet vid halv 5. Det innebär också att en vanlig fredag faktiskt är en torsdag fram tills dess att skolan/jobbet/annan schemalagd aktivitet har slutat.


xx

snällhet



Var alldeles nyss och handlade på Maxi "i tjänsten". Helene och jag fyllde på lagret av kaffe och te. Tio olika te-sorter (alla har ju olika favoriter), alltså jag visste typ inte ens att det fanns tio olika sorters te... Tydligen har min åsikt om cola framgått på rasterna för någon hade tydligen skrivit cola på inköpslistan!! Haha, åh vad livet är bra. Nu ska jag göra något vettigt så jag får betalt också. 


xx 

rojalister



Vad tjaffs det är om att kungen ska avgå och monarken 
ska väljas av folket och strippklubbar etc etc.


Låt kungen vara. Han ville inte bli kung från första början så ta det inte ifrån honom nu när han har spenderat närmare fyrtio år med det. Fria val som väljer en kung eller drottning? Vad är poängen? Alla kommer ändå bli missnöjda. Folk blir alltid missnöjda när svenska folket ska rösta;
- valet avgörs (åh nej, SD kom in i riksdagen - adjö demokrati!!!),
- melodifestivalen avgörs (åh nej Eric Saade vann, hej då svensk kvalitetsmusik),
- let's dance avgörs (åh nej, folk kollar faktiskt på fanskapet??),
- högertrafik/euromröstning (äh, politikerna säger "fuck you" ändå och gör som de vill så).


Finns många bra saker med kungahuset, typ min framtida man:






Eh, menar:







xx




p.s har sett ron weasleys trollstav på riktigt. den finns på ett museum nere vid southbank fyi. *claim to fame*

MEN PÅ RIKTIGT



Alltså VL.

Kanske har get dem oförtjänt (och i ärlighetens namn inte helt objektiv) kritik i det förflutna, men döm om min förvåning när jag är på stationen (den första hållplatsen kan påpekas) kvart i (fem minuter innan avgång kan påpekas) och tydligen - TYDLIGEN - har bussen redan gått.


VL, bara kryp in i ett hål och dö någonstans. Imorgon åker jag bil och om någon miljönisse ber mig fylla i en enkät om varför jag gjorde det så kan ni lita på att jag kommer att tala om att det är ert fel.


// Arg nybliven heltidsbillist



xx

blue moon



Oki, är det nån som har sett månen?? Eller bristen på måne snarare. Personligen fattade jag för det första inte åt vilket håll man skulle kolla och för det andra är ju vädergudarna på krigsstigen så lite för micket moln. Typsikt.



xx

here comes the sun dudu dudu



Funderade på det här med att skriva i första och tredje person. Vilket är värst, att skriva "jag, jag, jag" hela tiden eller att överhuvudtaget skriva om sig själv i tredje person? Tänkte att det skulle bli lite trevlig med omväxling och sådär. Till exempel skulle man då i den här bloggen kunna läsa något i stil med:


"Stina hade dåligt samvete idag eftersom hon igår sa en del saker som hon kanske inte borde ha sagt. De var inte särskilt snälla men likväl behöver folk höra sanningen ibland. I övrigt så gör vädergudarna sitt bästa för att jävlas med den stackars flickan genom att anpassa alla störtskurar efter när hon går från jobbet. Ack och ve, vilket öde etc etc"



Fantastiskt.


xx

i loop-a-loop on the old banjo



Kan meddela alla oroliga att jag hann med bussen i morse (utan att springa - applåder mottages). Har dessutom hittat det fantastiska spelet Hoop de Loop på King.com, var annars? Känner att mitt liv är lite bättre nu.


xx


p.s. Kära dagbok, idag sedde jag en kul grej på fb. Det är inte varje dag. Hey do.  

my shadow is a monday



OKI. Kan konstatera att uppdateringen på den här bloggen är lite fail. Har dock laddat min kamera nu (ett halvår senare) så kanske kan börja langa bilder igen, ehe.

Fast i helgen så var jag så upptagen (just det, jag är för cool för att blogga hela tiden helt enkelt) att det inte fanns tid. Alla vet att det inte är för att jag inte har särskilt micket spännande att skriva, nej bra.

Gråter över att helgjäveln är slut. Ska strax springa till bussen (suck, kommer få springa idag igen) och åka till jobbet. Jesus, känns konstigt att säga att jag har ett jobb. Typ jättevuxen_tjej. Nästa vecka blir det väl "Jag såg några jättefina gardiiiner på Heemtex som jag bara var tvungen att köpa".


xx

??


Hade nyss det tveksamma nöjet att upptäcka att nej, jag har inget liv. I morgon är det först Majas student (åh den ljusnande framtid är vår!) men sedan är jag och Emelie lekledare när alla på mitt nya jobb träffas hos Jonh (utan Jonh).

Och just eftersom jag nu (uppenbarligen) inte har något liv så sitter jag och fixar en frågesport till kvällen. Temat är: KUNG. Har dock spårat lite. Det gick från Kung Carl XIV Gustaf till Kungskobra till Lejonkungen till kung fu. De kommer höja min lön efter det här.



xx

fundersam tjej



Måste bara rekommendera denna otroligt välskrivna artikel om Eric Saade. Av cirkus fem rader kan vi utläsa följande:


1. Eric Saade kallar melodifestivalen för "mello".
2. Eric Saade gör alltid "grymma" uppträdanden.
3. Eric Saade ser sig som en symbol för svenska folket
4. Eric Saade kan absolut tänka sig att vara med i Allsång på Skansen eftersom SVT ska hylla honom för hans insats i Eurovision.


Detta innebär att följande frågor väcks:

1. Vem fan säger mello? Dö.
2. Framställs Eric Saade på ett nedsättande sätt i artikeln, eller är han precis lika dum som författaren vill få oss att tro?
3. Varför har inte en artikel om Allsång på Skansen åtminstone en bild på Måns?!?!!



P.S Ja, jag måste skriva ut hela Eric Saades namn varje gång. Tänkte ladda upp en bild åt er men insåg sedan att Eric Saade ser ut som en välkammad Troll-Filip så kunde inte förmå mig. Sorry. Han finns på Google om ni inte kan leva utan att se honom


xx



yrkeskvinna



Började sommarjobba idag. Det var kuligt. Fick bland annat skriva brev till Finland. Insåg igår att jag inte hade något att ha på mig idag. Panik. Inte var det särskilt värt att diskutera saken med mitt dåvarande sällskap (dvs Anton och Jonh) heller. Förslagen jag fick var typ "gå utan kläder" och "ta bara på dig några kläder". Jaja.


På tal om igår så var jag på Pitchers med nyss nämnda filurer. Vi sedde fotbollsmatchen mot Finland. Naturligtvis var Kim Källström massa duktig och gjorde ett mål och två assist. Men naturligtvis var Zlatan tvungen att göra tre mål bara för det. Roligast på hela kvällen var diskussionen när jag och Jonh kom fram till att Zlatan var den mest överskattade fotbollsspelaren på jorden och vägrade inse faktum när Anton förklarade varför han var bra. Jävla Zlatan.


xx


9



Vågar mig snart ut för att se fotboll på Pitchers med Jonh och Anton. Heja Kimmy!


xx




Kan inte leva såhär. Det är för varmt. Kan inte gå ut. Jävla Sverige. Att det alltid ska vara antingen 30+ eller 30-. Trodde att det här var Landet Lagom.


xx

and i just let you do this



Kan jag få applåder. Har slipat en träsoffa med stålborste för att få bort färg så man kan måla om den. Frivilligt? Nej, tror inte det va. Kanske inte var det tråkigaste jag har varit med om, men nog hamnar det på topp 5. Pappa skämtade och erbjöd sig att byta så att jag fick rensa bort ogräs mellan plattorna i stället - JA TACK.


I fredags var Callepalle här. Jag förlorade tragiskt nog stort i Monopol. På kvällen satt jag och Anton på Pitchers och kikade på Sverige-Moldavien. Länge sedan man hade så mycket bra och intressant diskussion. Speciellt funderingarna kring vad som är en sport. Sverige vann dessutom, gillar. Igår blidde det båt till Björnön och (efter många om och men) bad. En hel del vågor så jobbigt att simma i motvind.


xx

whatever you want



Gjorde i slutänden inget vettigt med livet förutom att kasta ut och vädra sängkläderna. Fick dock sällskap av Bookie som kom hit och skvallrade lite med mig. Blidde massa taggad på studentliv och att flytta hemifrån. Tur att jag inte vill plugga i någon av de städerna där det är svårast att få lägenhet då.


xx

ang. sommarlov



Hm. Det här med sommarlov är intressant.

När jag gick i skolan så gjorde jag allt för att skjuta upp plugg så länge som möjligt. Nu när det är sommarlov är jag plötsligt väldigt otålig och vill ha något att göra. Observera att det har gått två dagar, ehum. Jobb om typ en vecka.


xx

RSS 2.0